Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mimo väzenia nebol ani dva dni a znova útočil. Násilníka Jána odsúdili už tretíkrát
Zdielať na

Mimo väzenia nebol ani dva dni a znova útočil. Násilníka Jána odsúdili už tretíkrát

ČADCA / Kysučan Ján znova dostal trest za to, že v Čadci ubližoval bezbranným ženám. A tak ako v minulosti, aj teraz si ich vyhliadol náhodne. Na svoje obete poľoval v rôznych častiach mesta.

Mladý muž je za prakticky rovnaké skutky odsúdený už tretí raz. Počas tohto roka stihol zaútočiť na ďalšie dve obete - predavačku v obchode a ženu, ktorej ublížil priamo v kysuckej nemocnici. Tam na chodbe ju jednou rukou pritlačil tvárou k stene a druhou jej siahol pod sukňu. Opäť ho teda obvinili z výtržníctva. "Bola schválená dohoda o vine a treste, pričom mu bol uložený sedemmesačný trest," uviedol sudca prípadu Michal Mravec.

Ján už predtým surovo napadol osem žien a jedného chlapca, za čo dostal dva tresty. Keď začal vyčíňať v Čadci, mal len šestnásť rokov a mesto dlhú dobu žilo v strachu. "Je to trápenie, dal mi kríž na chrbát," tvrdí jeho mama. Svoje obete prenasledoval, útočil na ne zozadu a kopal ich, keď ležali na zemi.

Svojich najnovších činov sa pritom dopustil v čase, keď bol len dva dni na slobode po opustení ústavu, kde absolvoval ochranné sexuologické liečenie. "Už sa to opakovalo niekoľkokrát a verím, že to tento raz bude mať účinok a bude to poslednýkrát," uzavrel sudca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy