Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Futbalový tréner bol odsúdený za sexuálne zneužívanie troch chlapcov. Súd požiadal o zmenu liečenia
Zdielať na

Futbalový tréner bol odsúdený za sexuálne zneužívanie troch chlapcov. Súd požiadal o zmenu liečenia

BELUŠA (OKR. POVAŽSKÁ BYSTRICA) / Sudkyňa Okresného súdu v Považskej Bystrici rozhodovala o žiadosti muža, ktorý sedí vo väzení za sexuálne zneužívanie troch maloletých chlapcov vo veku 10 a 11 rokov. Pavol totiž chcel, aby sa jeho nariadené ochranné sexuologické liečenie v ústavnej forme zmenilo na ambulantnú. Tento krok zrejme urobil preto, lebo chce požiadať o podmienečné prepustenie na slobodu.

Pavol bol futbalovým trénerom dedinského klubu v obci Beluša. Táto chúlostivá kauza sa prevalila, keď sa doma rozprávali jeho dvaja malí zverenci o tom, ako sa k ním správa. Ich rozhovor si vypočula sestra jedného z chlapcov a všetko povedala svojim rodičom. "Ja s tým musím žiť do konca života, ja som predtým nikomu neublížil," vyjadril sa odsúdený muž ešte v roku 2019. "K spáchaniu skutkov došlo v rodinnom dome, v ktorom obžalovaný žil, v jeho vozidle a aj na futbalovom štadióne počas zápasu," vysvetlil hovorca KS v Trenčíne Roman Tarabus. "Pôsobil aj na základnej škole, viedol futbalový krúžok, organizoval detské tábory," vyjadril sa Ján Prekop, starosta obce Beluša.

Policajtom sa priznal, že už v minulosti zneužíval miništranta

Počas vyšetrovania tohto prípadu sa policajtom sám priznal, že ešte predtým zneužíval aj ďalšieho chlapca, miništranta, s ktorým sa zoznámil v kostole. "Ja tých ľudí poznám a mňa to samého osobne štve," vyjadril sa odsúdený. "Podľa znalca počas spáchania skutkov trpel sexuálnou deviáciou, preto mu súd nariadil ochranné sexuologické liečenie ústavnou formou," dodal Tarabus. "Teraz požiadal o zmenu tohto liečenia z ústavnej formy na ambulantné, vypočuli aj znalca, ktorý odporúčal, že je možné toto liečenie u neho zmeniť," vysvetlila sudkyňa Okresného súdu v Považskej Bystrici, Lucia Kovačinová.

Pavol, zrejme urobil tento krok preto, lebo chce požiadať o podmienečné prepustenie na slobodu. "Taktiež pani prokurátorka súhlasila s touto žiadosťou, takže sme jej vyhoveli. Ústavné liečenie sme zmenili na ambulantné," dodala sudkyňa Lucia Kovačinová. Vzhľadom na to, že v súdnej sieni proti tomuto verdiktu nikto neprotestoval, okamžite nadobudol právoplatnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy