Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zistenia TV JOJ: Dôvodom požiaru v Bratislave bolo pálenie ľudského tela
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Dôvodom požiaru v Bratislave bolo pálenie ľudského tela

BRATISLAVA / V Bratislave sa ráno ozývala streľba. Muž, ktorému horelo v záhradnej chatke, použil zbraň proti zasahujúcim hasičom. Jeden z nich skončil v nemocnici a museli ho operovať. Strelec potom zbraň obrátil aj proti sebe. Dôvod streľby prekvapil aj naozaj skúsených kriminalistov a na Slovensku nemá obdoby.

K incidentu došlo krátko pred ôsmou hodinou ráno v bratislavskej mestskej časti Nové mesto. V lokalite pod Kolibou sú nielen rodinné domy, ale aj chatky. Práve z jednej z nich sa dymilo a tak boli na miesto privolaní hasiči. Tridsaťštyriročný Vladimír z Bratislavy, ktorý sa tam nachádzal, mal po nich zrazu začať strieľať. "Počul som tri výstrely. Myslel som, že petardy, nevedel som čo to je," opísal svedok. 

Jedného hasiča postrelil do ramena. Kolegovia mu okamžite poskytli prvú pomoc. Zraneného hasiča potom záchranári previezli do nemocnice. "Môžeme potvrdiť, že k nám bol privezení muž so strelným poranením. Aktuálne je tento muž po operačnom zákroku, stabilizovaný, zostáva však aj naďalej v nemocnici a pod stálym dohľadom našich zdravotníkov," uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Eva Kliská. 

Dôvodom požiaru malo byť pálenie tela

Podľa informácií TV JOJ mal Vladimír v noci okolo tretej hodiny začať páliť ľudské telo. Následné dymenie už upozornilo, že na pozemku sa niečo deje. To viedlo aj k zavolaniu hasičov. "Raz som tam videl niekoho kosiť, ale inak tam nikto nechodil," hovorí svedok. 

Od rána sú na mieste policajti, hasiči aj kriminalistickí technici. Okolo piatej popoludní hodiny prišla aj pohrebná služba. Podľa informácií TV JOJ našli na pozemku a v chatke množstvo silne zapáchajúcich vriec so zatiaľ neznámym obsahom. Vladimír si mal dokonca zhotoviť pec s dvoma ventilátormi a rúrami na odsávanie. Podľa informácií TV JOJ našla polícia v peci ľudskú hlavu. Na pozemku záhradnej chatky by mali aj kopať, pretože je možné, že hľadajú ďalšie telesné pozostatky. "Vyšetrovaním ďalších okolností tohto prípadu sa bratislavskí policajti intenzívne zaoberajú, v súvislosti s týmto incidentom preverujeme aj možnú ďalšiu trestnú činnosť. Bližšie informácie poskytneme, akonáhle to situácia umožní," uviedol policajný hovorca Michal Szeiff. 

Hasiči popoludní infomovali na svojom facebooku, že postrelený hasič je mimo ohrozenia života. "Napriek nebezpečnej situácii počas zásahu nestratili hasiči duchaprítomnosť, poskytli svojmu kolegovi prvú pomoc a vyžiadali si asistenciu policajných zložiek. Postrelený hasič bol prevezený do nemocnice. Prajeme mu skoré uzdravenie a veľa síl," uviedli hasiči na svojom facebooku. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy