Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nadrogovaný vodič ťažko zranil dvoch mladých ľudí. Rodiny sú z návrhu prokurátora sklamané
Zdielať na

Nadrogovaný vodič ťažko zranil dvoch mladých ľudí. Rodiny sú z návrhu prokurátora sklamané

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Rodiny ťažko zranených ľudí sú z návrhu prokurátora sklamané. Koncom vlaňajšieho júla v Benadikovej pri Liptovskom Mikuláši 25-ročný vodič pod vplyvom drog ťažko zranil dvoch ľudí. 36-ročný cyklista a 48-ročná vodička boli v život ohrozujúcom stave a majú trvalé následky. Prokurátor ale navrhuje len podmienečný trojročný trest.

"Obvinený bol pri spáchaní trestného činu pod vplyvom omamných látok," uviedol prokurátor Krajskej prokuratúry Žilina, Martin Kokles. Z auta zostali Iba kusy šrotu a z bicykla len torzo. Mladík (25) najskôr vrazil do protiidúceho auta, ktoré šoférovala žena. "Po zrážke aut vymrštilo auto, ktoré obiehalo Stanka a buchla do neho masa plechu. Čím ho vyhodila do poľa. Bol v bezvedomí s ťažkými zraneniami," hovorí otec zraneného cyklistu, Ján Droppa. Z bicykla ostalo len torzo a mladého muža od fatálnych následkov zachránila prilba.

Zasahoval aj vrtuľník

"Bolo okamžite nutné riešiť opuch mozgu, v ružomberskej nemocnici bol viac, ako 40 dní v bdelej kóme. Mal ťažké zlomeniny rebier, roztrhnuté pľúca, vyvrtnutú nohu, odštiepenú panvovú kosť," hovorí Droppa. Pre oboch zranených bol tento rok náročný.

Rodiny poškodených zarazil aj návrh prokurátora

"V predmetnej veci boli splnené všetky zákonné podmienky pre konanie o dohode, o vine a treste. Bol navrhnutý zákonný súhrnný trest odňatia slobody vo výmere 3 roky s podmienečným odkladom," uviedol Kokles. 

"Sme ostali rozčarovaní, či už právni zástupcovia, alebo poškodení. Jeden aj druhý na základe ťažkých stavov sa stanú invalidnými dôchodcami. Ide o mladých ľudí, mali svoju perspektívu, sú vzdelaní," tvrdí Droppa. 

O všetkom rozhodne súd

"Prokurátor navrhol, aby súd uložil obvinenému obmedzenie spočívajúce v príkaze nahradiť v skúšobnej dobe spôsobenú škodu, v súhrne približne 45 000 eur," uviedol Kokles. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy