Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vodič sa snažil hodiť nehodu na svoju manželku. Po náraze do značky vystúpil z auta a odišiel po ňu domov
Zdielať na

Vodič sa snažil hodiť nehodu na svoju manželku. Po náraze do značky vystúpil z auta a odišiel po ňu domov

ZVOLEN / Hlavný ťah v centre Zvolena blokovalo počas rušnej premávky havarované auto. Zničilo ostrovček aj dopravnú značku. Mestskí aj štátni policajti hľadali vodiča po celom meste. Svedkovia ho po nehode videli, ako odchádza preč.

Auto vybehlo na stredový ostrovček na najrušnejšej križovatke v centre mesta. Nestáli tam žiadni chodci, rútiace sa auto tak našťastie nikoho nezachytilo. Zdemolovalo značku a s prerazenou pneumatikou sa ďalej nedostalo. Nehoda sa stala na križovatke rovno pod Zvolenským zámkom, vodiča ale nikde nebolo. Viacerí svedkovia ho videli. Odišiel bez toho, aby havarované auto označil výstražným trojuholníkom, alebo volal políciu. Podľa popisu po ňom začali pátrať mestskí aj štátni policajti. Muž, ktorého označili svedkovia za vodiča, sa vrátil sám po zhruba hodine. Priviezla ho manželka, o ktorej spočiatku tvrdil, že šoférovala práve ona.

"Po nehode odišiel, následne sa vrátil. Pri vyšetrovaní polícia preukázala, že šoféroval on, k čomu sa nakoniec priznal," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. 53-ročný Zvolenčan bol podľa polície v čase nehody pod vplyvom alkoholu. "Bol podrobený dychovej skúške, hodinu po incidente mal 1,54 promile alkoholu v krvi," dodala Mária Faltániová. Obvinili ho z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z miesta nehody ho odviedli rovno do policajnej cely. Svoje správanie tak bude vysvetľovať na súde.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy