Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ničivý požiar bytovky: Majiteľ bytu skončil v nemocnici
Zdielať na

Ničivý požiar bytovky: Majiteľ bytu skončil v nemocnici

BANSKÁ BYSTRICA / Požiar bytu na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici vo štvrtok 14. júla ráno vystrašil tamojších obyvateľov. Nepríjemný dym sa šíril celým schodiskom. Ľudia vybiehali na ulicu. Horelo na prízemí bytovky. Majiteľa, ktorý sa spočiatku sám pokúšal hasiť, odviezli do nemocnice.

Nepríjemné ráno zažili obyvatelia banskobystrickej bytovky, ktorí utekali zo svojich bytov. Všade sa šíril nepríjmený štipľavý dym. V plameňoch bola izba v byte na prízemí. Tú sa spočiatku pokúšal uhasiť samotný majiteľ.

"Ľudia volali hasičov, on to hasil a nechcel ani ísť von," hovorí obyvateľ bytovky. Majiteľovi pomáhali záchranári, pretože sa nadýchal splodín horenia. "Jedna intoxikovaná osoba bola odvezená do nemocnice, požiar poškodil celý interiér," hovorí hasič Ján Saktor. Obhorené kusy zariadenia vyhadzovali hasiči na dvor cez okno. Byt je momentálne neobývateľný. Odpojili v ňom elektrinu. Hasiči museli všetky spoločné priestory odvetrať, pomocou veľkých ventilátorov.

Už na mieste sa hovorilo o skrate na elektrickom zariadení, no či to bude skutočne tak, bude zisťovať hasičský vyšetrovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy