Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Auto na pretekoch vrazilo medzi divákov. Dve deti museli odviezť do nemocnice
Zdielať na

Auto na pretekoch vrazilo medzi divákov. Dve deti museli odviezť do nemocnice

BELÁ NAD CIROCHOU / V okrese Snina došlo v sobotu, 9.júla, na offroadovej akcii k nehode. Auto vrazilo medzi divákov, dve deti odviezli záchranári do nemocnice.

Aj napriek tomu, že mal organizátor zabezpečenú bezpečnosť, jeden zo súťažiacich po pretekoch porušil pravidlá a mimo súťaže vošiel autom na trať. "Na konci, keď už sme skončili a bolo to uzavreté, tak jeden z účastníkov porušil  pravidlá a svojvoľne vošiel do arény, kde nemal čo robiť," informuje organizátor Michal Demjan. Vozidlom vrazil do ďalšieho auta a to vrazilo do divákov. Miesto zabezpečila polícia, privolaný bol aj technik. To, či bol vodič pod vplyvom alkoholu, ukáže výsledok dychovej skúšky.

"Narazilo do oplotenia, prerazilo ho svojou váhou a vošlo nejaký meter do tých ľudí," dodáva Michal Demjan.  Celú udalosť zadokumentovali policajti a v prípade začali trestné stíhanie. "25-ročný vodič bol obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pri dychovej skúške mu bola nameraná hodnota 1 promile," informuje policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

"Naozaj strašne nás to mrzí, že sa to stalo, my to budeme ďalej s orgánmi riešiť. Ale mrzí nás, že sme urobili niečo pre ľudí, dodržali sme všetky pravidlá a napriek tomu sa to udialo, lebo stala sa chyba jednotlivca," priznáva Michal Demjan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy