Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Tragická nehoda na horskom priechode. Vinník z miesta ušiel
Zdielať na

Tragická nehoda na horskom priechode. Vinník z miesta ušiel

ROŽŇAVA / Na horskom priechode Soroška prešiel neznámy vodič do protismeru a narazil do protiidúceho auta. Zasahovať museli aj leteckí záchranári.

"Z doposiaľ nezistených príčin prešiel zatiaľ nestotožnený vodič do protismeru, kde pravou prednou časťou vozidla narazil do ľavej prednej časti protiidúceho osobného motorového vozidla, ktoré premávalo od Rožňavy do Košíc. Po zrážke zišlo protiidúce auto z cesty, kde vozidlo ostalo stáť," informuje na sociálnej sieti polícia. 

"Po príchode na miesto určenia a následnom prieskume sme zistili, že sa jedná o čelnú zrážku dvoch osobných motorových vozidiel pričom jedno vozidlo sa nachádzalo mimo vozovku. V tomto vozidle sa nachádzali dve ťažko zaklliesnené osoby. Pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia boli tieto osoby vyprostené z vozidla," povedal Miroslav Hegeduš, veliteľ zásahu. V protiidúcom aute sa viezli štyri osoby. 55-ročný vodič z okresu Trebišov, na mieste podľahol. Dvaja spolujazdci sa pri zrážke zranili ťažko a jedna osoba utrpela ľahké zranenia. Spolujazdca, ktorý sedel na zadnom sedadle museli vrtuľníkom do jednej z košických nemocníc. 

Vodič, ktorý podľa doterajších zistení polície spôsobil dopravnú nehodu, neposkytol zraneným osobám ani prvú pomoc a z miesta nehody ušiel. V nedeľu, 10. júla, vinníka našli a previezli na policajné oddelenie.

"Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície OR PZ v Rožňave začal v súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou trestné stíhanie za trestný čin usmrtenia a trestný čin ublíženia na zdraví," dodáva polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy