Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Výmena pneumatiky na diaľnici ženu takmer pripravila o život. V kritickom stave leží nemocnici
Zdielať na

Výmena pneumatiky na diaľnici ženu takmer pripravila o život. V kritickom stave leží nemocnici

ŽIAR NAD HRONOM / Mladú ženu zachytil na diaľnici kamión. S ťažkými zraneniami hrudníka a brucha leží v kritickom stave v banskobystrickej nemocnici. Oprava vozidla priamo na diaľnici je podľa polície príliš riskantná.

36-ročná vodička, ktorú začiatkom týždňa zachytil na R1 pri Žiari nad Hronom kamión, je aj naďalej v kritickom stave. Žena auto odstavila pri krajnici po tom, čo dostala defekt. "Kamión pravou prednou časťou zachytil ženu, ktorá si menila koleso na svojom aute," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Dopravní policajti považujú takýto postup pri poruche vozidla za nesprávny. Meniť koleso na rušnej diaľnici je podľa nich riskantné. Ak sa dostanete do podobnej situácie, polícia radí, nezdržiavajte sa v blízkosti auta. "Auto treba odstaviť čo najbližšie pri pravej krajnici a zapnúť smerové výstražné svetlo. Treba obliecť reflexnú vestu a od vozidla sa vzdialiť do bezpečnej vzdialenosti," hovorí Mária Faltániová. Ak zostanete pri aute hrozí, že vás môžu ohroziť vodiči iných áut, ktorí podobne ako kamionista z tejto nehody, môžu zle odhadnúť situáciu či neskoro zareagovať. A tým vám ohrozia.

Diaľničná patrola spadajúca pod správca komunikácie po kontaktovaní príde na miesto. Úsek označia a až potom je možné bezpečne vymeniť pneumatiku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy