Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Motorkár bojuje v nemocnici o život. Po náraze do kamióna letel 10 metrov, na mieste ho oživoval kamarát
Zdielať na

Motorkár bojuje v nemocnici o život. Po náraze do kamióna letel 10 metrov, na mieste ho oživoval kamarát

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Na ceste za obcou Svinná v smere do Bánoviec nad Bebravou sa zrazil motocykel s kamiónom. Je zrejmé, ktorý vodič vyšiel zo zrážky horšie. 20 ročného motorkára oživoval jeho kamarát, ktorý všetko videl. Mladík leží s vážnymi zraneniami v nemocnici.

Nočná jazda dvoch mladých motocyklistov sa skončila vážnou dopravnou nehodou na ceste medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou. Jeden z nich si pravdepodobne nevšimol, že kamión idúci pred nim odbáča na parkovisko.

"Pravdepodobne motocyklista obiehal kamión v tom čase, keď kamión urobil odbočovací manéver vľavo tu na tuto odstavnú plochu," vysvetlil znalec cestnej dopravy Milan Holéci.

Iba 20-ročný motocyklista vpálil do pravej pneumatiky ťahača. Kým zdemolovanú motorku zastavil naraz do dopravnej značky, mladíka vymrštilo do trávy vedľa cesty. Celé to videl jeho kamarát, ktorý mu šiel ihneď na pomoc.

"Pri našom príchode zranenému poskytoval prvú pomoc jeho kamarát motorkár, zranený bol asi desať metrov od motorky na lúke, ihneď sme spolu so záchranármi začali poskytovať prvú pomoc," hovorí veliteľ zásahu Peter Mišinec.

"Vodič motocykla utrpel pri dopravnej nehode vážne zranenia a bol v kritickom stave prevezený do nemocnice," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Presné okolnosti zrážky, po ktorej 20-ročný motocyklista bojuje o život v trenčianskej nemocnici vyšetrujú aj dopravní znalci. Kamarát zraneného mladíka ešte dlho po nehode sedel na zemi a neveriacky krútil hlavou. "Pravdepodobne ani nie rýchlosť, skôr nepozornosť, pretože je evidentné, že kamión šiel pomaly, malou rýchlosťou," vysvetlil Milan Holéci.

"Dychová skúška u vodiča nákladného motorového vozidla bola negatívna, u motocyklistu bol za týmto účelom nariadený odber krvi," dodala Kuzmová.

Polícia už začala v tomto prípade trestne stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy