Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kúpaliská sú rajom pre zlodejov. Chvíľková nepozornosť môže návštevníkov pripraviť o cennosti
Zdielať na

Kúpaliská sú rajom pre zlodejov. Chvíľková nepozornosť môže návštevníkov pripraviť o cennosti

BRATISLAVA / Zmiznutá peňaženka či telefón a potom dlhé hodiny strávené s policajtmi. Aj takto môže dopadnúť chvíľková nepozornosť na kúpalisku. Tieto miesta sú rajom pre zlodejov, kým sa my kúpeme, oni sa môžu pohodlne prehrabávať v našich opustených veciach.

Kúpaliská navštevujú policajné hliadky, no nechodia sa tam osviežiť počas horúcich dní. Upozorňujú návštevníkov na opatrnosť pri cenných veciach. "Počas leta sa policajti stretávajú s krádežami na kúpaliskách. Ide hlavne o osobné veci, mobilné telefóny, doklady a cennosti, ktoré ľudia nechávajú voľne položené na dekách a bez dozoru," informuje policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Na spišskonovoveskom kúpalisku podľa prevádzkovateľa nemajú zlodeji šancu. K nulovej kriminalite prispievajú aj samotní návštevníci. "V túto sezónu a ani po iné roky nie sú krádeže. Máme tu šatniarky, ktoré dozerajú na to. Občas chodí polícia. Čiže zatiaľ to máme pod kontrolou," tvrdí vedúci kúpaliska Ján Magdoško. 

"Apelujeme na občanov, aby využívali odkladací priestor, ktorý má k dispozícií každé kúpalisko. Predídu tak zdĺhavému čakaniu pri vybavovaní dokladov," informuje Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy