Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Chlapček sa potuloval pri frekventovanej ceste nahý. Matka mala v dychu viac ako dve promile
Zdielať na

Chlapček sa potuloval pri frekventovanej ceste nahý. Matka mala v dychu viac ako dve promile

VRÁBLE / Iba 3-ročný chlapček sa potuloval po ulici v blízkosti frekventovanej cesty. Dieťa bolo navyše aj nahé a bosé. Pomohli mu okoloidúci a o pár minút aj policajti. Napokon sa ukázalo, že mama dieťaťa je pod vplyvom alkoholu a chlapček z bytu odišiel, keď spala.

"Videl som dieťa behať holé medzi autami po ceste pozerám dobre vidím pre mňa to bol šok," hovorí svedok Vojtech Pajer. Pán Vojtech zobral dieťa na ruky a v okolí sa pýtal, či niekomu nechýba. V blízkosti je aj materská škola. Dvere boli zamknuté, a preto chlapčeka zaviezol na policajné oddelenie. Policajti mu zabezpečili oblečenie, oznámili nájdenie chlapčeka v miestnom rozhlase a pátrali po jeho rodinných príslušníkoch. 

Po polhodine sa policajtom podarilo vypátrať matku. Údajne zaspala a nevšimla si, že sa chlapec dostal z bytu von. "Policajtom sa však nezdala jej komunikácia, nevedela reagovať na ich otázky a bola dezorientovaná. Podrobili ju preto dychovej skúške. Jej výsledok bol 2,65 promile," uviedla na sociálnej sieti Polícia Slovenskej republiky. 

Dieťa si prevzala stará mama, boli s ňou pracovníci úradu práce sociálnych vecí a rodiny, ktorí budú vec ďalej riešiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy