Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kým boli majitelia na chate, oheň poškodil ich byt. Hustý dym a plamene si všimli susedia
Zdielať na

Kým boli majitelia na chate, oheň poškodil ich byt. Hustý dym a plamene si všimli susedia

KRUPINA / Požiar v Krupine. Kým boli majitelia na chate, oheň poškodil ich dvojizbový byt. Hustý dym a plamene si všimli susedia, keď už bola požiarom zasiahnutá veľká časť bytu. Pri zásahu sa našťastie nikto nezranil a podarilo sa zabrániť ďalšiemu rozšíreniu plameňov.

Horelo v jednom z bytov v šesťposchodovom paneláku v Krupine. Znepokojení susedia zacítili neznesiteľný dym, ktorý sa z bytu šíril do okolia. Plamene šľahali z balkóna aj okna jednej z izieb. Hasiči prezreli celý byt, v prvých momentoch nebolo jasné, či vnútri nie sú domáci. Tí boli v tom čase na chate. "Prieskumom bolo zistené, že žiadne osoby sa v byte nenachádzajú. Bolo tam morské prasiatko, no evakuovali sme ho," vysvetlil Eduard Fedorco z HaZZ Krupina.

Susedia mali obavy, aby oheň nepoškodil aj ich byty

Hrozilo ďalšie šírenie plameňov do okolia. Hasiči privolali posily z iných okresov. "Technika prišla z Banskej Bystrice a Pliešoviec, spolu na mieste zasahovalo 13 hasičov," dodal Fedorco. Požiar poškodil veľkú časť bytu, vnútri zhorelo prakticky všetko, čo tam domáci mali. O predbežnej výške škôd je ešte predčasné hovoriť. Pri požiari sa našťastie nikto nezranil. Zatiaľ sa nedá nič bližšie povedať, ani o možnej príčine vzniku požiaru. Tú bude zisťovať hasičský vyšetrovateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy