Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická havária pri Martine: 69-ročný vodič nedal prednosť prichádzajúcemu vozidlu
Zdielať na

Tragická havária pri Martine: 69-ročný vodič nedal prednosť prichádzajúcemu vozidlu

MARTIN / Na mieste nehody zomrel 69-ročný vodič. Na následky vážnych zranení po prevoze do nemocnice zomrela aj jeho o dva roky staršia spolujazdkyňa.

69-ročný dôchodca vychádzal z obce Ďanová a chcel odbočiť doľava. Nevedno, prečo nedal prednosť autu idúcemu po hlavnej ceste. Vodič idúceho auta nemal šancu zareagovať, keď sa v jeho jazdnom pruhu náhle objavila škodovka. Nasledoval silný bočný náraz. "Po náraze Fábiu odhodilo do jazdného pruhu v smere do Martina, kde došlo k zrážke s ďalším vozidlom," povedala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. 

"Podľa volania na linku 155 sa malo na mieste nachádzať viacero zranených, vyslaní záchranári ošetrili tri zranené osoby, ktoré utrpeli stredne ťažké a ťažké poranenia," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová. 69-ročnému dôchodcovi, ktorý sedel za volantom škodovky už pomôcť nedokázali, zomrel na mieste. Po prevoze do nemocnice zomrela aj jeho 71-ročná spolujazdkyňa. Počas dokumentovania nehody bola cesta uzavretá. "Alkohol u vykonanou dychovou skúškou zistený nebol. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dodala Kremeňová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy