Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič nedal prednosť dodávke na hlavnej ceste, nehodu neprežil. Manželský pár z druhého vozidla skončil v nemocnici
Zdielať na

Vodič nedal prednosť dodávke na hlavnej ceste, nehodu neprežil. Manželský pár z druhého vozidla skončil v nemocnici

TOVARNÉ (OKR. VRANOV NAD TOPĽOU) / Tragicky sa posledný júnový deň skončil v okrese Vranov nad Topľou. Po kolízii áut zostali dvaja ľudia vo vozidlách zakliesnení. Pre 67-ročného vodiča, žiaľ, mala zrážka fatálne následky. Ďalší dvaja ľudia skončili v nemocnici. Podľa predbežných zistení príčinou nehody bolo nedanie prednosti v jazde.

"67-ročný vodič strieborného auta, pri prejazde križovatkou nedal prednosť v jazde 59-ročnému vodičovi, jazdiacemu taktiež na nákladnom motorovom vozidle," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová. Ku kolízii došlo po piatej hodine podvečer, na križovatke neďaleko obce Tovarné. Na mieste zasahovali viaceré posádky záchranárov. 67-ročnému mužovi z Ruskej Poruby, žiaľ, už pomôcť nedokázali. Manželský pár z druhého vozidla previezli do nemocnice. "59-ročný vodič sa zranil ľahko, jeho spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia," dodala Jana Ligdayová. "Z vozidiel unikali ropné produkty a prevádzkové kvapaliny, na vozidlách boli vykonané protipožiarne opatrenia," opísal veliteľ zásahu HaZZ vo Vranove nad Topľou, Martin Vardžik.

Vodič druhého auta sa po nehode podrobil dychovej skúške. Jej výsledok bol negatívny. "Podľa svedkov, príčinou bolo nedanie prednosti v jazde. Zadokumentovali sme stopy, uvidíme podľa vyšetrovania, čo bolo skutočnou príčinou," vyjadril sa znalec z odboru Cestá doprava, Juraj Ovčarik. Na tejto križovatke to nie je prvá smrteľná zrážka. V jej okolí sú viaceré kríže, pripomínajúce obete nehôd. Policajti už v tejto súvislosti začali trestné stíhanie. "Dopravní policajti prípad vyšetrujú ako usmrtenie a ublíženie na zdraví. Na vozidlách vznikla predbežná škoda približne 18-tisíc eur," dodala Ligdayová. "Na týchto vozidlách je totálna škoda, nemá význam ich opravovať," skonštatoval Milan Geci Borov, majiteľ autoservisu a odťahovej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy