Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Podvodníci používajú novú taktiku na okradnutie osamelo žijúcich žien. Jednu pani okradli o vyše 5 000
Zdielať na

Podvodníci používajú novú taktiku na okradnutie osamelo žijúcich žien. Jednu pani okradli o vyše 5 000

KOMÁRNO / Dôchodkyni z Komárna sa muž v telefóne predstavil ako zamestnanec pošty. Ďalšie hovory v nej podnietili strach a priviedli k neuváženému kroku. Cez okno vyhodila peniaze, šperky i doklady. V uplynulých dňoch sa rovnaký scenár opakoval aj u ďalších osamelo žijúcich žien. Tie ale volali políciu. Ženu, ktorá na tašku čakala, zachytila priemyselná kamera.

Na pevnú linku dôchodkyne volal muž, ktorý tvrdil, že má pre ňu zásielku, ale nová poštárka nevie jej adresu, a tak mu ju nadiktovala. Keď položila slúchadlo telefón sa zakrátko opäť ozval. Mužský hlas jej tvrdil, že sa práve stala obeťou podvodníka. Vypýtal si od nej mobilný kontakt, tvrdil jej, že ju prepojí s políciou. Od údajného kapitána Malého sa dozvedela, že sledujú podvodnícku bandu, aby zostala v byte a zatienila si.

Žena zo strachu konala podľa inštrukcií podvodníkov 

Prirodzený strach opantal dôchodkyňu natoľko, že keď jej o hodinu opäť zvonil telefón, konala presne podľa inštrukcií, ktoré zazneli. "Poškodená vložila do bielej plátennej tašky čiernu koženú kabelku, peňaženku, osobné doklady, finančnú hotovosť a rôzne šperky v hodnote približne 5 500,- eur a následne ich vyhodila z okna," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, Viktória Borloková. 

Pod okno zakrátko prišla mladá žena v bledých nohaviciach a bielom tričku. Muž tvrdil, že je policajtka. Čierne okuliare jej prekrývali tvár, tmavé vlasy mala upnuté na temene hlavy. Plátenú tašku s cennosťami zdvihla a odkráčala.

Polícia žiada o pomoc pri stotožnení neznámej ženy.

"Akékoľvek informácie k osobe je možné podať polícii na telefónom čísle 158, prípadne na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo do súkromnej správy na FB stránke Polícia SR – Nitriansky kraj," informuje Borloková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy