Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poštárka s jej spoločníkom mali preúčtovať z účtu dôchodcu 50-tisíc eur. Postavili sa pred súd
Zdielať na

Poštárka s jej spoločníkom mali preúčtovať z účtu dôchodcu 50-tisíc eur. Postavili sa pred súd

DUNAJSKÁ STREDA / Vedúca pošty v Holiciach, obžalovaná zo zločinu krádeže v spolupáchateľstve, sa v stredu, 29. júna, postavila pred súd v Dunajskej Strede. Spolu so spoločníkom mali podľa obžaloby preúčtovať z účtu dôchodcu bez jeho vedomia 50-tisíc eur. Obaja tvrdili, že sú nevinní.

Z termínovaného vkladu 82-ročného dôchodcu mali v priebehu jedného roka preúčtovať vo svoj prospech desiatky tisíc eur. Rodina na to prišla náhodou, po tom, ako skontrolovali účet deda. "Obvinení spoločným konaním spôsobili poškodenému škodu v celkovej výške 50 305 eur a 27 centov, a čin spáchali na chránenej osobe, osobe vyššieho veku," hovorí prokurátorka. 

Vedúca pošty, 28-ročná Kitty a spoluobžalovaný 39-ročný Ľudovít z Dunajskej Stredy na súde odmietli vypovedať a ich obhajcovia nesúhlasili s obžalobou. Ani jeden z dvojice sa necíti byť vinný. "Ja trvám na tom, že môj otec nezobral tie peniaze, nemohol vystaviť faktúru, takže niekto to musel previesť, lebo peniaze z účtu môjho otca zmizli," tvrdí dcéra okradnutého dôchodcu Lívia. 

Peniaze sú preúčtované na účet maloletého chlapca, ktorého otec je bratrancom obžalovaného Ľudovíta. 50-tisíc bolo preúčtovaných na základe faktúr za upratovačské práce. Ľudovít vo výpovedi na polícii tvrdil, že vedúcu pošty z Holíc nepozná. "Som sa dopočula, že oni sa poznajú, že sú milenci," tvrdí dcéra okradnutého dôchodcu Lívia. 

Ľudovít na polícii vypovedal, že ho oslovil spomínaný bratranec – ponúkol mu zárobok. Súčasťou transakcie mal byť aj fiktívny muž z Maďarska. Za to, že obžalovaný v prípade potreby potvrdí, že je jeho známy, dostal od bratranca 1 500 eur. "Klient si neželá, aby som sa vyjadroval v tejto veci pre médiá," informuje právny zástupca obžalovaného Gejza Sidó. 

Rovnako sa vyjadril aj obhajca obžalovanej. Obaja ale na súde vytýkali, že muž, ktorý z účtu svojho maloletého syna vybral peniaze preúčtované z účtu dôchodcu, nebol obvinený, ani obžalovaný – je len ako svedok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy