Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Poľský kamionista prechádzal po diaľnici v protismere. Keď si to uvedomil, začal sa v zákrute otáčať
Zdielať na

Poľský kamionista prechádzal po diaľnici v protismere. Keď si to uvedomil, začal sa v zákrute otáčať

BANSKÁ BYSTRICA / Poľský kamionista sa postaral o poriadny rozruch. Po obchvate v Banskej Bystrici prešiel niekoľko kilometrov v protismere. Keď si chybu uvedomil, začal sa otáčať v zákrute kde doňho takmer narazilo prichádzajúce auto.

Poľský kamionista stredným Slovenskom prechádzal s plnou cisternou. Jeho jazdu po R1 zaznamenala kamera správcu úseku. Jazdu v protismere cez frekventovaný banskobystrický ťah si všimli vodiči, ktorým skrížil jazdnú dráhu. "Úsek síce nebol dlhý, no neprehľadný a bolo šťastím, že sa nič nestalo," tvrdí policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

Tento úsek prerábajú a zmenilo sa značenie, čo si zrejme kamionista nevšimol. Mal ísť hore na most smerom na Brezno, no vybral si nesprávnu odbočku. Keď si to uvedomil začal sa otáčať v miestach, kde sa pripája ďalšia cesta a takmer sa zrazil s prichádzajúcim autom. Policajti kamionistu napokon zastavili na výjazde z mesta.

Tentokrát našťastie jazda v protismere skončila bez vážnych následkov, no nie vždy to platí. Na R1 sa stalo viacero nehôd, ktoré zavinili vodiči v protismere. Univerzálny recept na čo robiť v podobnej situácii nie je, no polícia má niekoľko odporúčaní. "Odporúčame odstaviť vozidlo čo najbližšie ku krajnici a volať na číslo 158, kde kolegovia privolajú príslušného správcu komunikácie," dodáva Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy