Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajná inšpekcia ukončila vyšetrovanie smrti Lučanského. Trestné stíhanie zastavili
Zdielať na

Policajná inšpekcia ukončila vyšetrovanie smrti Lučanského. Trestné stíhanie zastavili

Zdroj: noviny.sk/fotosita

BRATISLAVA / V trestnej veci, týkajúcej sa smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského, ukončil vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby ukončil vyšetrovanie. 8.júna vydal rozhodnutie, ktorým trestné stíhanie zastavil.

Rozhodnutie predložili na Krajskú prokuratúru v Prešove a bolo doručené aj splnomocnencom poškodených. Tí proti rozhodnutiu o zastavení stíhania podali žiadosť.

"Rozhodnutie vyšetrovateľa, pozostávajúce z 283 strán a spisový materiál, pozostávajúci z X. zväzkov a 2885 strán, sú predmetom preskúmania dozorujúcim prokurátorom, ktorý rozhodne aj o podaných sťažnostiach po ich predložení spolu s odôvodnením," napísala Prokuratúra Slovenskej republiky na svojej sociálnej sieti.

Bývalý prezident Policajného zboru SR Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 po tom, ako sa deň predtým v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove pokúsil o samovraždu. V prvej polovici decembra daného roku pritom podstúpil operáciu, keď sa, podľa vlastných slov, v cele zranil. Lučanský bol väzobne stíhaný pre obvinenie v kauze Judáš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy