Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Legendárnu krčmu na železničnej stanici pohltili plamene
Zdielať na

Legendárnu krčmu na železničnej stanici pohltili plamene

MARGECANY / Margecianska železničná stanica prišla počas noci o svoju legendu. Krčmu, ktorá bola v železničných priestoroch zachvátil ničivý požiar. Plamene sa rozhoreli okolo pol jednej. Hasiči pri príchode našli na podniku vykopnuté dvere.

Dym z priestorov krčmy si všimol jeden z cestujúcich z posledného nočného vlaku. Ten vošiel do priestorov krčmy, aby skontroloval, či sa tam náhodou niekto nenachádza.

Hasičov pri príjazde čakalo množstvo dymu. Bez dýchacích prístrojov bol pohyb v krčme nemožný.

"Zadymená bola celá železničná stanica, aj poschodie železničnej stanici. Z dôvodu toho, že zadná časť krčmy boli na poschodie," vraví veliteľ zásahu, Miroslav Kopáč z HaZZ Gelnica.

Hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová dodáva: "Počas požiaru prišli k zadymeniu priestorov, na odstránenie stavu sa muselo výdatne vetrať. Po cca 1,5 hodine prišlo k zneškodneniu požiaru."

Vo vnútri bolo silné sálavé teplo. To poškodilo podlahy a čo nezhorelo, poškodilo práve teplo.

"Bol vykonaný prieskum, kde bolo zistené, že v krčme sa nikto nenachádza," povedal Miroslav Kopáč.

Podľa zamestnancov, ktorí sa v železničnej stanici nachádzali, najviac horelo v okolí jedného okna.

Personál krčmy tvrdil, že pod oknom bol odpadkový kôš.

"Zisťovateľ príčin požiarov HaZZ predbežne vylúčil cudzie zavinenie a ako pravdepodobnú príčinu vzniku požiaru určil vznietenie obsahu plastového koša, od ktorého sa požiar rozšíril na drevený obklad na stenách a strope miestnosti," povedala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Šťastím bolo, že okrem hŕstky zamestnancov sa po odchode posledného vlaku už na stanici nikto nenachádzal. Majiteľ zatiaľ výšku škody nevyčíslil.

"Spišskonovoveskí železniční policajti začali trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," vraví Lenka Ivanová.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy