Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Z krádeží katalyzátorov je lukratívny obchod. V Prešove len za jediný deň evidujú štyri prípady
Zdielať na

Z krádeží katalyzátorov je lukratívny obchod. V Prešove len za jediný deň evidujú štyri prípady

PREŠOV / Zlodeji katalyzátorov si tentoraz vyhliadli autá na prešovských sídliskách. Za 24 hodín eviduje polícia štyroch poškodených majiteľov. Podľa dopravného analytika sú krádeže katalyzátorov v kurze, odkedy sa zmenili podmienky pre emisnú technickú kontrolu.

"V priebehu jedného dňa boli polícii oznámené tri prípady krádeže katalyzátorov na sídlisku Sekčov, na druhý deň bol ohlásený ešte jeden prípad na sídlisku Šváby," informuje policajný hovorca Daniel Džobanik. Polícia dostala zopár oznámení o podozrivých osobách no zatiaľ bez úspechu.

Okradnutý majiteľ auta hovorí o zlodejoch profíkoch , vidno, že také niečo nerezali prvýkrát. "Ide o to, že sa zmenili podmienky pre emisnú technickú kontrolu a veľa vozidiel neprechádza emisnou kontrolou, pretože nemajú v poriadku katalyzátor, no a niektorí to začali riešiť krádežou v nádeji, že si opravia auto," tvrdí dopravný analytik Jozef Drahovský.

Zlodeji katalyzátorov asi niekomu pomôžu náhradným dielom a sami si finančne prilepšia, no pre okradnutých majiteľov áut, ak nemali havarijné poistenie, ktoré to kryje, to budú teraz nepredvídané výdavky navyše.

Krádeže katalyzátorov sú na Slovensku momentálne veľmi časté.  Na sociálnych sieťach sa objavilo video s kauzou katalyzátor, ktorá sa mení na grotesku. Traja mladíci si zo zaparkovaného auta za nejasných okolností odviezli katalyzátor. Partia sa bráni, že nie sú zlodeji a súčiastku spod SUV zobrali, aby ju zachránili pred zlodejmi. Po zverejnení videa, ktoré ich urazilo, katalyzátor doviezli na policajné oddelenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy