Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pri vypaľovaní trávy prišlo o domov sedem rodín. Obvinená je miestna obyvateľka
Zdielať na

Pri vypaľovaní trávy prišlo o domov sedem rodín. Obvinená je miestna obyvateľka

ĽUBIŠA / Pre páchateľa to bolo jedno škrtnutie zápalkou, pre sedem rodín z Ľubiše strata domova. Pri požiari trávy sa totiž oheň nekontrolovane rozšíril na strechy. Po troch mesiacoch polícia zo všeobecného ohrozenia obvinila miestnu obyvateľku.

Po požiari prišlo o strechu nad hlavou 7 rodín. Polícia škody vyčíslila na viac ako 135-tisíc eur. Piati ľudia sa vtedy priotrávili a oheň zničil domy natoľko, že ani po troch mesiacoch nie sú obývateľné. "Do domov sa zatiaľ nevrátila ani jedna rodina, ani sa nemôže nakoľko nie sú ešte dokončené," povedal starosta obce Ján Sklenčár. 

Dve rodiny stále bývajú v šatniach na ihrisku a čoskoro sa tam nasťahujú aj ich deti, ktoré boli v čase požiaru v Anglicku. Majiteľ jedného zo zničených domov ukazuje obraz, ktorý nezhorel a vysvetľuje, aká dôležitá je pre nich viera. "Mali sme ho v obývačke nad gaučovkou, a toto ostalo. Takže on nás drží. Keby nie on, tak sme všetci psychicky isto hotoví," uviedol majiteľ zhoreného domu. 

Obraz si zavesili na stenu v šatniach. Rozsiahly požiar vznikol v dôsledku vypaľovania trávy a polícia prípad od prvého dňa vyšetrovala ako prečin všeobecného ohrozenia. Po troch mesiacoch preverovania a výsluchov padlo obvinenie. "V danej veci bolo vznesené obvinenie za prečin Všeobecné ohrozenie," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Obvinenej žene sme sa pokúšali dať priestor na vyjadrenie, no na adrese, kde býva nik neotváral. "Tá pani vravela, že jej bolo vznesené obvinenie a je to ťažké pre ňu, je z toho zúfalá a tvrdí, že ona to nespravila," uviedol Sklenčár. Do spustošených domovov sa rodiny podľa starostu obce nevrátia ešte niekoľko mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy