Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
45-ročný muž zomrel na poli. Opravoval zaseknutý stroj a lis ho vtiahol dovnútra
Zdielať na

45-ročný muž zomrel na poli. Opravoval zaseknutý stroj a lis ho vtiahol dovnútra

ZLATÉ MORAVCE / 45-ročný muž prišiel o život včera večer v Zlatých Moravciach, keď opravoval poľnohospodársky stroj na balíkovanie slamy. Okrem polície prípad vyšetruje aj inšpektorát práce.

Muž pracoval na poli v Zlatých Moravciach, balíkovač slamy sa pokazil a preto ho začal opravovať. Traktor 45-ročný zamestnanec odstavil a zisťoval, prečo poľnohospodársky stroj pripnutý za ním nefunguje. Podľa informácií televízie JOJ pracovník tam bol aj s kolegom, ktorý mu asistoval. "Muž údajne požiadal kolegu po oprave, aby stroj spustil a bezprostredne potom požiadal o jeho vypnutie," povedala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

V tej chvíli však lis muža vtiahol do vnútra, kolega okamžite stroj vypol no bolo už neskoro. "Prišlo k vytiahnutiu a zamotaniu poškodeného do mechanizmu pracovného stroja," uviedol riaditeľ IP Nitra Milan Letko. Aj napriek okamžitej pomoci kolegov ako aj záchranárov mužovi už pomôcť nedokázali, utrpel devastačné poranenia. 

Podľa informácií z inšpektorátu práce, muž pracoval pre samostatne hospodáriaceho roľníka, preto inšpektori prišli na miesto. Teraz skúmajú či boli dodržané všetky bezpečnostné podmienky pri práci. "Inšpektorát práce preveruje či nedošlo k porušeniu zaistenia bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci," povedal Letko. Nebohý Martin pochádzal z neďalekej obce Tesárske Mlyňany. Okolnosťami tejto tragédie sa zaoberá aj polícia. "Začali sme stíhanie pre usmrtenie," dodala Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy