Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž, ktorý dobodal kamaráta, žiadal o prepustenie. Súd návrh zamietol
Zdielať na

Muž, ktorý dobodal kamaráta, žiadal o prepustenie. Súd návrh zamietol

LACKOVCE / Do neskorého večera trvalo rozhodovanie o väzbe v prípade vraždy v štádiu pokusu. 54-ročný obvinený podľa polície bodal iného muža črepinou z fľaše do tváre a krku. Zranený muž skončil v nemocnici, údajný agresor v cele.

Policajti údajného agresora zadržali bezprostredne po skutku. Obmedzili mu osobnú slobodu a skončil za mrežami CPZ. Na rad prišlo obvinenie z vraždy v štádiu pokusu. Z vyšetrovania vyplýva, že popri popíjaní alkoholu prišla slovná hádka a tá vyústila do vzájomnej potýčky medzi útočníkom a o štyri roky starším mužom. Neotvorenou fľašou od piva ho mal udrieť po hlave. Fľaša sa rozbila, a to už útočník zobral do ruky jednu z črepín. "Bodal ho do tváre a krku, napadnutý muž sa bránil, podarilo sa mu pred útočníkom ujsť," povedala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Z Lackoviec záchranári previezli zraneného muža rovno do nemocnice a o osude útočníka rozhodoval dlhé hodiny prešovský sudca. "Pričom obvineného vzal do väzby na základe dôvodnej obavy, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo že by v trestnej činnosti mohol pokračovať," uviedla hovorkyňa súdov v prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Obvinený síce ako náhradu väzby ponúkal písomný sľub, že povedie riadny život, no súd ho neprijal. Rozhodnutie je právoplatné a muž tak zo súdu putoval rovno za mreže vyšetrovacej väzby. Za skutok mu v prípade dokázania viny hrozí väzenie na 15 až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy