Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mužovi za brutálnu vraždu otca potvrdil najvyšší súd 25-ročný trest
Zdielať na

Mužovi za brutálnu vraždu otca potvrdil najvyšší súd 25-ročný trest

BRATISLAVA / Padol ďalší právoplatný mimoriadne vysoký trest. Za brutálnu vraždu otca si jeho syn odpyká za mrežami štvrťstoročie. Imrich mal otca zniesť zo sveta kladivom a jeho telo aj s autom podpáliť. Všetko sa stalo len pár dní po Vianociach. Motívom ohavnej vraždy mal byť finančný prospech. Obžalovaný napriek rozsudku vinu popiera.

Bolo pár dní po Vianociach keď po brutálnej vražde v roku 2019 prišiel o život 57-ročný Imrich. Jeho obhorené telo našli ležať vedľa podpáleného auta za obcou Zlaté, pár kilometrov od Bardejova. Imricha podľa obžaloby zniesol zo sveta jeho syn. Pred tým, ako otca aj s autom podpálil, aby sa tak zbavil vražedných dôkazov, ho mal niekoľkokrát udrieť kladivom do hlavy. Imrich starší zmizol cestou na cintorín, kde šiel na mamin hrob zapáliť sviečky.

Motívom mali byť peniaze. Jeho syn Imrich mladší mal totiž podlžnosti, pre ktoré sa údajne dostával s otcom do konfliktu. Peniaze mal chcieť po smrti otca získať z jeho poistky, čo sa mu ale nepodarilo. Imrich svoju vinu od začiatku popiera a tvrdí, že otca nezavraždil. Od začiatku spochybňoval celé vyšetrovanie a aj svedkov. Otca vraj ľúbil a nikdy by mu neublížil. Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici poslal v marci Imricha na 25 rokov za mreže. Voči rozsudku sa odvolal a 21. júna sa postavil pred Najvyšší súd SR. Senát jeho odvolanie zamietol ako nedôvodné a 25-ročný trest mu potvrdil. "Ja som to nespravil. Spýtajte sa policajtov a nech si robia robotu tak, ako majú," vyjadril sa na súde Imrich. Za vraždu otca si odsedí trest vo väznici s maximálnym stupňom stráženia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy