Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opitý muž v Ostrave strieľal z balkóna na ľudí, zasiahol aj policajné auto
Zdielať na

Opitý muž v Ostrave strieľal z balkóna na ľudí, zasiahol aj policajné auto

OSTRAVA / Až šesť rokov väzenia hrozí dvadsaťpäťročnému mužovi, ktorý podľa polície v pondelok, 6. júna večer, opitý strieľal z balkóna domu v Ostrave airsoftovou puškou. Nikoho nezranil, ale zasiahol aj policajné auto. Polícia ho obvinila z násilia proti úradnej osobe a výtržníctvu.

"Najskôr sa posilnil alkoholom, potom sa mal baviť tým, že mal strieľať na ľudí z balkóna," uviedla polícia Českej republiky na sociálnej sieti. Mužovo nebezpečné počínanie nahlásili svedkovia na telefónnu linku 158. "Operačný dôstojník na miesto vyslal hliadky, ktoré sa nachádzali blízko uvedenej adresy. Vzhľadom na to, že nebolo zrejmé, o akú zbraň ide, policajti museli k oznámeniu pristupovať tak, že na mieste môže byť strelec," uviedla policajná hovorkyňa Českej polície Ostrava, Eva Michalíková.

Policajti už pri príchode videli na balkóne muža, ktorý v ruke držal dlhú zbraň. Miesto udalosti je frekventované, aj okolo 20:00 hod. sa tam nachádzali ľudia. Policajti preto museli rýchlo zakročiť. Vo chvíli, keď vystupovali z auta, muž podľa hovorkyne po policajtoch vystrelil a zasiahol služobné vozidlo. "Na miesto prišli posilňujúce hliadky a spoločne zakročili. Netrvalo dlho a podozrivý mal putá na rukách," popísala Michalíková.

Zbraň, z ktorej strieľal, medzitým schoval, ale policajtom ju následne dobrovoľne vydal. "Ako sa ukázalo, jednalo sa o airsoftovú zbraň, ktorá je z diaľky nerozoznateľná a ľahko zameniteľná s pravou zbraňou," uviedla Michalíková. Policajti zadržanému mužovi dychovou skúškou namerali takmer dve promile alkoholu.

"Ľudia si často neuvedomujú vážnosť situácie, keď plynová, či airsoftová zbraň je ľahko zameniteľná so skutočnou strelnou zbraňou. Vo chvíli, keď policajti prijmú oznámenie o možnom strelcovi, vždy k tomuto pristupujú, ako by išlo o nebezpečného páchateľa so strelnou zbraňou," dodala Michalíková.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy