Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Plamene zničili opustený hotel v Novom Smokovci. Hasiči použili termovíziu
Zdielať na

Plamene zničili opustený hotel v Novom Smokovci. Hasiči použili termovíziu

VYSOKÉ TATRY / Legendárny tatranský hotel MS 70 v Novom Smokovci je už minulosťou. Dlhé roky chátral, občas v ňom prespávali bezdomovci a 17. júna večer úplne zhorel. S plameňmi bojovalo 20 hasičov. Jeden z nich sa dokonca zranil.

Požiar sa podarilo lokalizovať, pričom jeden zo zasahujúcich si ľahko popálil ruku. "Ide o tri opustené objekty s murovanými základmi a drevenými konštrukciami patriace bývalému hotelu. Vybudované boli k majstrovstvám sveta v lyžovaní v sedemdesiatych rokoch minulého storočia," vysvetlil operačný dôstojník Krajského oddelenia hasičov v Prešove.

Podľa informácií TV JOJ ide o hotel MS 70, ktorý bol v Tatrách akousi legendou, postavili ho pri príležitosti už spomínaného šampionátu. V posledných rokoch uzatvorený chátral a často v ňom prespávali bezdomovci. 

S hasením pomáhali aj dobrovoľníci z Popradu a blízkeho okolia. Všetkým bolo rýchlo jasné, že objekt sa už zachrániť nedá. Sústredili sa na ochranu ostatných budov, hlavne na neďaleko nachádzajúce sa bufety. Požiar sa pod kontrolu podarilo dostať malým zázrakom, najväčšou hrozbou bol les. V prípade preniknutia doň by totiž hrozila katastrofa. 

Na druhý deň ráno hasiči hľadali ohniská požiaru

Na mieste použili aj výškovú technika, za pomoci ktorej sa budú stavby rozoberať a hľadať skryté ohniská. Hotel zhorel do tla, ostali len murované stĺpy. Majiteľ objektu predbežne vyčíslil škodu na takmer 500-tisíc eur. Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Vyšetrovanie prebieha.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy