Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragédia v Handlovej: Požiar bytovky si vyžiadal štyri obete
Zdielať na

Tragédia v Handlovej: Požiar bytovky si vyžiadal štyri obete

HANDLOVÁ / Na piatom poschodí bytovky vypukol požiar a paradoxne zomreli ľudia, ktorí bývali o štyri poschodia vyššie. Keď zacítili dym, zľakli sa a dali sa na útek. To sa im stalo osudným. Štyri bezvládne telá našli na schodisku.

Krátko po pol noci začal horieť jednoizbový byt na piatom poschodí. Obyvatelia sa snažili dostať von čo najrýchlejšie. Mnohým v tom ale bránil hustý dym. "Môžeme rátať 150 až 200 evakuovaných osôb," povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ Trenčín Igor Šenítko. Mnohí ľudia čakali na balkónoch. Hasiči ich evakuovali pomocou výškovej techniky. 

Mnohí ľudia čakali na pomoc na balkónoch. Iní zasa chceli vyjsť von na vlastnú päsť. "Vplyvom nadýchania, alebo požiaru, štyri osoby túto udalosť neprežilo. Päť osôb muselo vyhľadať lekársku pomoc," uviedol Šenítko. Požiar neprežili dvaja muži a dve ženy. Našli ich ležať na schodišti paneláku. "Stratili vedomie pri úniku," povedal Šenítko.  Na mieste zasahovali záchranné zložky z celého trenčianskeho kraja. Požiar vážne poškodil nielen byt na piatom, ale aj na šiestom poschodí. "Napriek snahe všetkých zúčastnených, manželov vo veku 46 a 48 rokov a ženy vo veku 40 a 65 rokov, sa už nepodarilo zachrániť. Tri osoby boli prevezené do nemocnice v Bojniciach na ošetrenie. Sú mimo ohrozenia života. Dve osoby ošetrenie odmietli," uviedla polícia na facebooku. 

Ľudia sa do bytovky nateraz vrátiť nemôžu musí ju najskôr pozrieť statik. "Môže to trvať aj niekoľko dní kým sa zistí, či sa v objekte dá bývať. Dovtedy bude uzavretý pod policajnou kontrolou," povedala primátorka Handlovej Silvia Grúberová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy