Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zrážka vlaku s osobným autom: Od smrti ich delilo len pár metrov
Zdielať na

Zrážka vlaku s osobným autom: Od smrti ich delilo len pár metrov

LIETAVSKÁ LÚČKA / Ráno sa na železničnom priecestí v Lietavskej Lúčke zrazil vlak s osobným autom. Dvaja mladí muži, ktorí sedeli v aute a smerovali do práce mali veľké šťastie. Šofér tvrdil, že ho zmiatli pracovníci, ktorí na trati robili údržbu a preto svetelnú a zvukovú signalizáciu ignoroval.

Zamestnanci železníc práve natierali signalizačné zariadenie na priecestí, to začalo hlásiť prichádzajúcu súpravu. Z vedľajšej cesty sa v tom čase blížilo ku koľajniciam aj osobné auto. "Išiel na červenú z bočnej cesty a vošiel na červenú," povedal zamestnanec železníc Peter. Vodič podľa svedkov vošiel na železničné priecestie, vlak si všimol v poslednej chvíli a stihol zabrzdiť. "Keby prešli meter, dva tak by dostali zboku šupu a to by nedopadlo dobre," uviedol Peter. 

Náraz by v tom prípade smeroval na spolujazdcove dvere, to že šofér na koľajniciach zabrzdil, jeho kamarátovi ktorý sedel vedľa neho zrejme zachránilo život. "K zraneniam nedošlo sú tam vytečené prevádzkové kvapaliny my sme vykonali protipožiarne opatrenia sú tam vytečené kvapaliny ale tie budeme zbierať až keď bude vozidlo na odťahovke," povedal veliteľ zásahu HaZZ Žilina Pavol Cesnak. 

Šofér sa k nehode vyjadriť nechcel, no policajtom mal tvrdiť, že signalizáciu síce počul a aj videl že bliká červené svetlo, no vraj si myslel, že je to pre prácu na trati. "Vodič sa najskôr pred vstupom na koľajisko musí ubezpečiť, že sa ani z jednej strany nepribližuje dráhové vozidlo, všetky ostatné výstražné signalizačné zariadenia sú iba doplnkové. V čase nehody signalizačné zariadenie fungovalo," uviedla hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Vo vlaku ktorý smeroval z Rajca do Žiliny sa viezlo približne 25 ľudí. "K zraneniam cestujúcich nedošlo, nehodová udalosť spôsobila meškanie dvoch vlakov a doprava bola obnovená krátko pred jedenástou hodinou predpoludním," dodal Feik Achbergová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy