Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Za tri týždne nezákonnej väzby dostali odškodné vo výške 52 eur. Žalobu chcú podať v najbližších dňoch
Zdielať na

Za tri týždne nezákonnej väzby dostali odškodné vo výške 52 eur. Žalobu chcú podať v najbližších dňoch

BRATISLAVA / Vyšetrovatelia Ján Čurilla a Pavol Ďurka nie sú spokojní s výškou odškodného za tri týždne nezákonnej väzby. Ministerstvo spravodlivosti im podľa ich právneho zástupcu Petra Kubinu priznalo každému po 52 eur.

V prípade ušlého platu, ktorí žiadali, im bolo odporučené obrátiť sa na súd. Kubina potvrdil, že chystajú súdnu žalobu. Krajský súd v Bratislave minulý rok v októbri prepustil oboch vyšetrovateľov na slobodu, keďže ich trestné stíhanie bolo podľa senátu neopodstatnené.

"Ministerstvo priznalo len náhradu trov za jeden úkon právnej služby, aj to zle vyrátali hodnotu," informuje Čurillov a Ďurkov obhajca Peter Kubina. Ďalej tvrdí, že z odpovede, ktorá došla z ministerstva sa zračí značné nepochopenie, toho, čo chceli. Žalobu chcú podať v najbližších dňoch.

"Čo sa týka nezákonného rozhodnutia o vzatí do väzby, za toto ministerstvo poskytlo satisfakciu formou ospravedlnenia," informuje štátny tajomník ministerstva spravodlivosti Ondrej Dostál. Dodáva, že v prípade poskytnutia peňažnej náhrady, z ohľadom na aktuálny stav trestného konania nie je možné bez pochybnosti vyhodnotiť nárok ako dôvodný. Na dôvodnosť má vplyv ďalší priebeh trestného konania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy