Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž ukradol kamión priamo z areálu firmy. Skončil zakliesnený na železničnom priecestí
Zdielať na

Muž ukradol kamión priamo z areálu firmy. Skončil zakliesnený na železničnom priecestí

ZOHOR / 30-ročný muž spôsobil v obci Zohor poriadny rozruch. Z areálu miestnej firmy ukradol kamión. Ten skončil zakliesnený na železničnom priecestí a hrozilo, že doň narazí vlak. Muž mal pritom v obci kradnúť autá viackrát.

Bolo krátko po ôsmej hodine ráno, kedy sa 30-ročný Mário dostal do jednej z miestnych firiem. Potom ako si vyhliadol zaparkovaný kamión, doň nasadol a v rýchlosti prerazil bránu. No a takto vyzeral koniec jeho cesty. 12-tonové vozidlo ostalo zakliesnené na železničnom priecestí. 

Muž prešiel s kamiónom takmer celú dedinu, našťastie na tomto mieste, v tom čase neprechádzal vlak. Mužovi sa podarilo poškodiť hnaciu tyč a tak kamión ostal nepojazdný. 30-ročný Mário sa ale v tom čase dal na útek. Na miesto okamžite smerovali policajti a hasiči. "Hasiči pomocou žeriavu a lanového navijaku vozidlo postupne vyprostili a odtiahli na bočnú cestu, mimo koľajovú trať," povedal hovorca KR HaZZ Bratislava Štefan Koči. 

Policajti tak okamžite začali s pátraním po šoférovi vozidla. Na pomoc prišiel aj policajný psovod, ktorému sa podarilo lokalizovať stopu. Tá viedla do neďalekej osady. Muža sa následne podarilo vypátrať a ten sa ku všetkému priznal. "V prípade preukázania viny pred súdom hrozí mužovi trest odňatia slobody až na 3 roky," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. 

Nejednalo sa pritom o prvé takéto vyčíňanie. Majiteľovi skladu muž narobil nemalé starosti aj v minulosti, kedy taktiež prerazil plot a ukradol vozidlo. "Bola to dodávka, ale zase plná tovaru a zaparkoval ju niekde v poli. V podstate má na rováši viacej, že medzitým ešte ukradol nejaké osobné vozidlo," dodal syn majiteľa skladu Adam Hemedi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy