Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ľudia vybrali nový dizajn policajných áut. Matovič hovorí o vyhadzovaní peňazí
Zdielať na

Ľudia vybrali nový dizajn policajných áut. Matovič hovorí o vyhadzovaní peňazí

BRATISLAVA / Ľudia vybrali nový dizajn policajných áut, ktorý vzišiel z kapacít rezortu vnútra. V ankete na sociálnej sieti mohli hlasovať za jeden z troch návrhov. Víťaz vyhral len o pár hlasov. Nie je ale vylúčené, že finálny dizajn policajných áut nakoniec nebude ten, ktorý sa na prvom mieste aj umiestnil. Minister financií Igor Matovič navyše označil dizajnové zmeny za pojazdný kolotoč.

"Príspevok na sociálnej sieti oslovil viac ako 1,2 milióna ľudí, oficiálne sa hlasovania zúčastnilo viac ako 101 000 občanov. Najviac hlasov, viac ako 35 000, získala prvá verzia polepu policajného vozidla. Na druhom mieste sa umiestnila druhá verzia s počtom hlasom viac ako 34 000," informuje hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová. 

Policajný zbor chce komplexne vymeniť celý vozový park

Polepy sa budú týkať rôznych značiek áut. Za víťazný dizajn hlasoval aj policajný prezident Štefan Hamran. "Dlhé, dlhé roky sa to zanedbávalo. Autopark je zastaralý, niektorí jazdia na služobných cestných vozidlách, ktoré majú najazdené 500-tisíc km," hovorí Hamran. "Určite to nebude autonómne rozhodnutie, že si niekto luskne prstom a vyhodíme milióny do luftu. Potom by to bolo na úkor odmien v Policajnom zbore a pán Hamran by to asi cítil," hovorí minister financií Igor Matovič. (OĽaNO). 

Podľa Igora Matoviča ide o najmä o vyhadzovanie peňazí

Pretože necíti potrebu meniť dizajn policajných áut. "Nie sme v tej dobe, aby sme si mohli teraz dovoliť maľovať tu autíčka každý rok na inú farbu," tvrdí Matovič. 

Z plánu obnovy sa podarilo vyrokovať 20 miliónov eur

Peniaze sú určené na nákup nových vozidiel. Samotný výber farieb ich cenu nenavýši. Modrú a žltú v odtieni lemon vybrali odborníci z dôvodu dobrej viditeľnosti aj v zlých svetelných podmienkach. Polícia chce zaviesť iný dizajn až po zabezpečení nového vozového parku. "V ďalšom kroku v rámci testovania bude polepené rezortné vozidlo s víťazným dizajnom, avšak vzhľadom na veľmi malý rozdiel vo výslednom hlasovaní, pri výbere definitívnej verzie prihliadneme aj na cenu za jednotlivé verzie polepov," hovorí Bárdyová. Presný termín realizácie zatiaľ nie je známy, najprv sa musí začať verejné obstarávanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy