Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Medveď napadol muža na turistickom chodníku: Vyskočil z húštiny a začal ho hrýzť
Zdielať na

Medveď napadol muža na turistickom chodníku: Vyskočil z húštiny a začal ho hrýzť

PRIEVIDZA / Medveď opäť útočil na človeka. Stalo sa to nad obcou Poruba v čase, keď sa muž prechádzal po kalvárii. Rozzúrené zviera ho pohrýzlo do rúk, ale hneď našťastie ušlo preč.

Muž bol na prechádzke so svojim psíkom, keď ho napadol medveď. "Miesto sa nachádza priamo nad obcou, takže sme z toho znepokojení," tvrdí starosta obce Tomáš Tóth. Muž tadiaľto prechádzal krátko pred jedenástou dopoludnia. Medveď vyskočil z húštiny priamo na chodník a začal ho hrýzť. 

Medveď našťastie rýchlo ušiel. Zraneného muža previezli s poraneniami rúk do bojnickej nemocnice. "Na urgentnom príjme bol prijatý pacient s poraneniami horných končatín. Jeho zranenia nevyžadovali hospitalizáciu a bol prepustený do domácej starostlivosti," informuje riaditeľ nemocnice Peter Glatz. 

Podľa miestnych sú medvede v tejto lokalite premnožené. Prípad vyšetrujú nielen policajti, ale na miesto prišiel aj zásahový tím pre medveďa hnedého. Medveď si tu s najväčšou pravdepodobnosťou pochutnával na larvách a bol vyrušený. Podobný prípad zaznamenali pred dvomi týždňami aj v susednej dedine. Tu medveď poranil turistovi chrbát. 

Medvedích útokov je stále viac:

Muž vyrušil medvedicu s mláďatami, po napadnutí sa mu našťastie  z lesa podarilo utiecť

Súvisiace články

Najčítanejšie správy