Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragédia na železničnej trati: Rušňovodič si dievča všimol, no vlak sa mu nepodarilo zastaviť
Zdielať na

Tragédia na železničnej trati: Rušňovodič si dievča všimol, no vlak sa mu nepodarilo zastaviť

BANSKÁ BYSTRICA / O život prišla 13-ročná školáčka. Podľa polície ju zrazil prichádzajúci rýchlik. Rušňovodič tragédii nestihol zabrániť, rozbehnutý vlak sa nepodarilo včas zastaviť.

Rozbehnutý rýchlik smeroval z Banskej Bystrice do Bratislavy, nehoda sa stala niekoľko kilometrov za vlakovou stanicou v úseku, kde už bol rýchlik rozbehnutý. Rušňovodič si dievča na trati všimol, no pre krátku vzdialenosť sa už vlak nepodarilo zastaviť.

"Vo večerných hodinách sa podarilo osobu stotožniť. Bolo zistené, že ide o maloleté dievča z Banskej Bystrice. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať žiadne podrobnejšie informácie," tvrdí policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Hoci boli na mieste hasiči a záchranári, dievčaťu už nemali ako pomôcť, ťažkým zraneniam podľahla. Krátko po nešťastí ešte nebolo jasné, kto je obeťou, nenašli sa žiadne osobné veci. 

Cestujúcim z rýchlika sa nič nestalo, no vlaková doprava bola prerušená. Ďalej cestovali náhradnými autobusovými spojmi. Dopravu po nehode obnovili v tomto úseku po viac ako troch hodinách. Polícia vyšetruje okolnosti tragédie, začali trestné stíhanie pre usmrtenie. 

Nie je to prvé vlakové nešťastie, ktoré banskobystrickí policajti objasňujú. "Od začiatku tohto roku evidujeme už šiesty takýto prípad, čo je o päť prípadov viac ako minulý rok," informuje Petra Kováčiková. Na tomto úseku trate vyhasli v priebehu pár mesiacov až 3 ľudské životy. V marci zrazil vlak vo Vlkanovej 33-ročného muža, ktorý prechádzal cez trať so slúchadlami na ušiach a prichádzajúci rýchlik nepočul.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy