Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Vražda pri obchodnom centre: Okoloidúci našli mŕtvu ženu s reznou ranou na krku
Zdielať na

Vražda pri obchodnom centre: Okoloidúci našli mŕtvu ženu s reznou ranou na krku

KOŠICE / Nehybné telo ženy objavili v blízkosti košického nákupného centra. Polícia po pár hodinách ženu stotožnila. Na tele objavili reznú ranu na krku, ktorá bola pre ňu zrejme osudná. Bližšie okolnosti určí až pitva. Polícia žiada o pomoc aj verejnosť.

Telo ženy našli okoloidúci, ktorí prechádzali okolo rušného nákupného centra v nedeľu presne na pravé poludnie. Na tele mala reznú ranu. Žena ležala na tráve v blízkosti zadného vchodu obchodného domu. Pravdepodobne pri sebe nemala doklady. Stotožniť sa ju podarilo po pár hodinách. "Žena, ktorej telo bolo nájdené bez známok života, bola policajtmi stotožnená, ako 61-ročná Košičanka," informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. 

Žena utrpela reznú ranu na krku

Privolaní záchranári jej už nedokázali pomôcť. "Žiaľ, po príchode na miesto zásahu, bolo lekárom záchrannej, zdravotnej služby konštatovaný exitus," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR, Alena Krčová. 

Po tom, ako súdny znalec po obhliadke tela nevylúčil cudzie zavinenie, na miesto prišili policajní vyšetrovatelia a technici, aby odobrali stopy. "Košický policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," informuje Ivanová. 

Polícia prosí o pomoc verejnosť

Na obchodnom dome sa nachádzajú aj kamery, ktoré by mohli dopomôcť k objasneniu prípadu a dolapeniu páchateľa. Keďže ide o pomerne rušné miesto, polícia prosí o pomoc prípadných svedkov. "V prípade, ak disponuje akýmikoľvek informáciami, ktoré môžu policajtom pomôcť pri objasňovaní tohto skutku, nech to oznámia na ktoromkoľvek útvare PZ, prípadne bezplatnom telefónnom čísle 158 alebo formou súkromnej správy na oficiálnej stránke na Facebooku: Polícia Slovenskej republiky - Košický kraj," hovorí Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy