Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Medvedica napadla muža neďaleko Kremnice. Skončil v nemocnici
Zdielať na

Medvedica napadla muža neďaleko Kremnice. Skončil v nemocnici

KREMNICA / Medvedica napadla 58-ročného muža pri Hornej Vsi neďaleko Kremnice. Muž sa vybral cez les do práce v Kopernici. Po útoku sa dokázal dostať sám z lesa domov a zavolať si pomoc. S poranenou hlavou a tvárou napokon skončil v nemocnici.

Medvedica ho prekvapila v lese nad Hornou Vsou. 58-ročný Marián tadiaľ roky chodieva do práce v Kopernici. "3 roky tadiaľ chodí a prvýkrát sa to stalo, ja som s ním debatoval a 15 minút na to sa to stalo," povedal sused. 

Muž sa zrejme dostal medzi medvedicu a jej mláďa. Tá naňho zaútočila. Je to neuveriteľné, no aj napriek zraneniam sa mu podarilo z lesa utiecť a dobehnúť domov. "Celý krvavý pribehol a volali sme mu pomoc," uviedla starostka Simona Holicová. "Bola to medvedica s mladým," povedala manželka napadnutého muža. "Môžem potvrdiť, že sme na linku dostali hlásenie, ktorého napadol medveď," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Alena Krčová. 

Muž leží na oddelení plastickej chirurgie a má poranenie hlavy a tváre. Manželia sa starajú o dve postihnuté deti, nemajú peňazí nazvyš a práve preto chodieva pán Marián do práce pešo. "On chodí kade tade ale teraz mal smolu," uviedla manželka. 

Útok sa odohral na turistickej trase takzvanej barborskej cesty. Ľudia oblasť vyhľadávajú aj pre prameň s vodou. "Aj ja tam chodím na vodu, ale už viac nepôjdem," povedal sused. "My sme tadiaľ išli s deťmi pred týždňom, mali sme šťastie," uviedla Holicová. Starostka cez obecný rozhlas vyzvala ľudí, aby si v lese dávali pozor. "Je toho všade veľa, treba to zodpovedne riešiť, lebo kým sa zle nestane všetci sú spokojní," dodala Holicová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy