Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vážna nehoda na Otupnom: Vodiča musel do nemocnice previezť vrtuľník
Zdielať na

Vážna nehoda na Otupnom: Vodiča musel do nemocnice previezť vrtuľník

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Nákladné auto sa prevrátilo na zjazdovke v Jasnej. Pod niekoľko tonovým kolosom zostal zakliesnený vodič. Na pomoc mu prišla horská služba aj leteckí záchranári.

Vodič mal nákladné auto plne naložené zeminou. V popoludňajších hodinách chcel na zjazdovke pod Chopkom vyložiť zeminu. Na Horskú záchrannú službu z oblastného strediska Nízke Tatry zatelefonovali turisti, že počuli v časti na Otupnom silnú ranu, ktorá pripomínala výbuch. Záchranári horskej služby sa okamžite vybrali na miesto, kde našli prevrátené nákladné auto a pod ním zakliesneného vodiča. Založili mu krčný golier a po prvotnom ošetrení si ho prebrali leteckí záchranári.

"Posádka si po pristátí prevzala pacienta do svojej starostlivosti. Utrpel rozsiahlu tržnú ranu na hlave, úraz hrudníka, stehna a ďalšie povrchové odreniny po tele. Bol pri vedomí, so záchranármi komunikoval a na okolnosti nehody si pamätal," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

"Pri udalosti utrpel 64-ročný vodič zranenia s predbežnou dobou liečenia dva až tri mesiace. Na prípade intenzívne pracujeme a vykonávame všetky potrebné úkony a opatrenia s cieľom objasnenia skutku a určenia jeho právnej kvalifikácie. Z uvedeného dôvodu nie je možné v súčasnej dobe k prípadu poskytnúť žiadne bližšie informácie," uviedol hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. Záchranári previezli staršieho vodiča do nemocnice v Liptovskom Mikuláši. Hasiči na mieste zabezpečili nákladné auto proti úniku nebezpečných látok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy