Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Auto v noci obrovskou rýchlosťou narazilo do stavbárskej unimobunky
Zdielať na

Auto v noci obrovskou rýchlosťou narazilo do stavbárskej unimobunky

R1, BADÍN / O obrovskom šťastí môže hovoriť dvojčlenná posádka auta, ktorá v noci prežila silný náraz na R-1. V opravovanom úseku na úrovni Badína auto vo veľkej rýchlosti vyletelo z cesty. Zdemolovalo betónové zvodidlá a odtiaľ ho odrazilo do unimobunky, ktorú využívajú stavbári.

Nehoda sa stala krátko po polnoci. V úseku R1 kde prebiehajú stavebné práce a doprava je zúžená do dvoch pruhov. Opravovaný úsek je označený dopravným značením a rýchlosť je znížená na šesťdesiatku. Auto s dvomi mužmi, ktoré tadiaľ v noci prechádzalo, skončilo po silnom náraze totálne zdemolované. V zúženom úseku narazilo a posunulo betónové zvodidlá a odtiaľ ho odrazilo do unimobunky.

Tá bola v noci našťastie prázdna. Z auta vytrhlo motor, jedno z kolies našli v poli za diaľnicou. Tachometer sa zasekol na 220. Na mieste zasahovali banskobystrickí a zvolenskí hasiči. Pomáhali posádke, ktorá bola uväznená pod pokrčenými plechmi. Keďže nevedeli koľko ľudí bolo na mieste nehody, prehľadali aj okolie.

"Vyslobodili sme ich pomocou hydraulického náradia," povedal Roman Hudec, z HaZZ Banská Bystrica. 

Dvaja mladí muži, ktorí v čase nárazu v aute sedeli mali obrovské šťastie, nehodu prežili. Stav oboch je však vážny, hospitalizovali ich v banskobystrickej nemocnici. Okolnosti nehody sú predmetom policajného objasňovania, na zistenie prítomnosti alkoholu u vodiča bol nariadený odber krvi.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy