Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na letisku zadržali dve ženy, ktoré pašovali kokaín pod parochňou
Zdielať na

Na letisku zadržali dve ženy, ktoré pašovali kokaín pod parochňou

PANAMA / Panamská polícia mala v piatok, 3. júna, dočinenia s doteraz nevídaným spôsobom pašovania drog. Na medzinárodnom letisku v Paname zadržala najskôr jednu a potom druhú ženu, ktoré chceli previezť kokaín pod parochňou. Ich účes vzbudzoval pochybnosti, ale skrýšu prezradil až skenovací test. S odkazom na panamskú protidrogovú prokurátorku Xiomaru Rodríguezovú o tom napísala agentúra AFP.

Obe zadržané sú Kolumbijky

Cestovali z Kolumbie do španielskeho Madridu. Pôvodné správy hovorili iba o jednej zadržanej. Potom, čo prešla skenovacím zariadením, ukázalo sa, že medzi parochňou a vrkôčikmi zo svojich vlasov mala pripevnené balíčky s práškom.

Podľa Rodríguezovej mala žena pod parochňou "68 čiernych valcovitých balíčkov obsahujúcich biely prášok". Prokurátorka na svojom twitterovom účte uviedla, že ide v Paname o doposiaľ nevídaný spôsob pašovania drog.

Drogoví díleri sú vynaliezaví

Vlani prekvapila panamskú políciu mačka, ktorá mala kokaín, crack a marihuanu uviazanú okolo krku. Panama je pre drogy pochádzajúce z Južnej Ameriky hlavnou vstupnou bránou do Strednej Ameriky. Drogy pochádzajú predovšetkým práve z Kolumbie, ktorá je najväčším svetovým producentom kokaínu, a mieri do Spojených štátov, čo je najväčší spotrebiteľ tejto drogy na svete.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy