Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Psíkovi nastriekal do očí "slzák", pretože štekal
Zdielať na

Psíkovi nastriekal do očí "slzák", pretože štekal

HUMENNÉ / Prekážalo mu, že pes šteká, a tak mu rovno do očí nastriekal slzný plyn. Chlpáč pritom nikoho neohrozoval a bol za plotom v záhrade. Majitelia najskôr nevedeli, čo páchateľ psovi do očí aplikoval, až kým si nechtiac látku nezaniesli na vlastnú tvár.

"Ubližovať psom, ktoré sú za ohradou, a že brešú? Veď ľudia nie tak brešú. Je to také šokantné. Je to zviera, rozprávať nevie a vyjadruje sa práve tak, že breše," povedala obyvateľka ulice, Viera Čurmová. "Naraz sa psík začal vytierať do trávy, slziť, zatvorené oči, keď sme mu to vytierali, ja som si potrel na tvári, to začalo štípať, tak som vedel, že peprový sprej alebo slzák," opísal situáciu majiteľ psa Marián. 

Stalo sa to na ulici v mestskej časti Kudlovce. Podľa slov majiteľa sa psík nepohyboval voľne, ale bol za plotom. "Že pes na nich štekal, ale pes bol za plotom, neohrozoval ich, jednoducho bol v ohradenom priestore, ten pán asi bol na to pripravený, nemyslím, že len tak by vytiahol slzák," vyjadrila sa Katarína Kočanová z Občianskeho združenia Srdce pre všetkých. Majitelia psíkovi okamžite vypláchli oči a kým si uvedomili, čo neznámy muž urobil, páchateľ už bol preč. "Keby mi niekto nastriekal, ja dosť dávam pozor, tak sa zbláznim asi," povedala obyvateľka Čurmová. 

Veterinárna lekárka radí v takýchto prípadoch okamžite konať. Ak si nie ste istí, že ošetrenie psíka zvládnete sami, treba vyhľadať odbornú pomoc. Za normálnych okolností pokojné zviera môže totiž v šoku nechtiac ublížiť aj majiteľovi. "Stále zvnútra vonku, jemne, netlačíme, na každé oko iný tampón, buď vlažnou vodou, aby sme mu nespôsobovali bolesť. Niekedy môžu až tak podráždiť, že môže nastať astmatický záchvat až ku kolapsu organizmu, k rozleptaniu sliznice, keďže je to agresívne, nepríjemné," vysvetlila veterinárna lekárka Lenka Lisa. "Ľudia sa vyhrážajú susedom, že zabijem mačku, otrávim mačku. To nie je možné, zviera nie je vec, ak o niečom takom viete, treba kontaktovať políciu alebo ŠVPS," odkazuje Katarína Kočanová. "Je to veľmi zlé, nechutné, neviem, ako by reagoval ten pán, keby mu slzák niekto nastriekal, poviem tak, že mu prajem, aby to zažil," vyjadril sa majiteľ psa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy