Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladý vodič s doživotným zákazom šoférovania opäť nafúkal: Teraz dostal prísnejší trest
Zdielať na

Mladý vodič s doživotným zákazom šoférovania opäť nafúkal: Teraz dostal prísnejší trest

TRENČÍN / Na Okresnom súde v Trenčíne sa na lavicu obžalovaných posadil 23-ročný Michal z Dolnej Poruby. Napriek nízkemu veku to v jeho prípade nebolo prvýkrát. Mladíka totiž pristihli opitého za volantom už štvrtý raz! Spytovať svedomie si bude za mrežami.

Aj napriek zákazu opäť šoféroval

Napriek tomu, že za opakovanú jazdu v opitosti prišiel o vodičský preukaz na doživotie, si mladík neváhal sadnúť za volant opäť. Ba čo viac, 23 - ročný Michal riadil auto znova poriadne podgurážený alkoholom. Stalo sa tak už štvrtýkrát. Tentoraz ho zastavili Ilavskí policajti, keď vozidlom schádzal z diaľnice D1.

"Počas kontroly sa napriek poučeniu odmietol dobrovoľne podrobiť dychovej skúške na alkohol. Zároveň bolo lustráciou zistené, že muž má súdom uložený doživotný zákaz vedenia motorových vozidiel," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne, Katarína Kuzmová.

Nafúkal viac ako jedno promile

Navyše, auto, ktoré Michal v opitosti riadil, museli dať policajti odtiahnuť, pretože bolo v katastrofálnom technickom stave. "Z toho dôvodu boli vodičovi zadržané tabuľky s evidenčným číslom," uviedla hovorkyňa Katarína Kuzmová. Podľa informácií TV JOJ mali Michala po niekoľkých hodinách od zadržania podrobiť dychovej skúške, pričom stále mal v dychu vyše jedno promile alkoholu.

Trest si na súde vypočul až po vytriezvení

Mladíka tak už po štvrtýkrát obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Trest si po vytriezvení vypočul na súde v zrýchlenom konaní. Sudca ho už tentoraz poslal do väzenia. "Trestným rozkazom uložil obvinenému nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní 12 mesiacov a na výkon tohto trestu ho zaradil do ústavu so stredným stupňom stráženia," konštatoval hovorca súdu Roman Tarabus. "Zároveň obvinenému uložil trest prepadnutia veci, a to osobného motorového vozidla Suzuki Vitara," doplnil hovorca. 23- ročný Michal musí do výkonu trestu nastúpiť do desiatich dní. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy