Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bežný policajný zákrok v rómskej osade sa skončil zraneniami mužov zákona
Zdielať na

Bežný policajný zákrok v rómskej osade sa skončil zraneniami mužov zákona

BYSTRANY / Bežný policajný zákrok v osade v Bystranoch sa skončil zranenou policajnou hliadkou. Dôvodom bola snaha o útek zadržaného muža. Podľa miestnych ale policajti Františka zbili a pôvodne majetkový priestupok sa tak zmenil na zamotaný trestný čin.

Obvodní policajti zo Spišských Vlách zasahovali v Bystranoch. Privolal ich tam mladík, ktorý sa dostal do konfliktu s Františkom. Práve ten mal mladíkovi kopnúť do auta. Medzičasom sa pomerili. Celý incident sa mal odohrať v miestnej osade. Policajti Fera zadržali a zobrali na obvodné oddelenie. "Celá osada videla, ako mi chlapca zbili," hovorí Františkova matka Beáta Tulejova.  

Podľa polície František zaútočil na policajnú hliadku

K tomu malo dôjsť na obvodnom oddelení, keď ho vyťahovali z auta. František sa mal tiež podľa polície pokúsiť o útek. Policajti potrebovali ošetrenie. "Podľa predbežnej lekárskej správy utrpeli policajti ľahšie zranenia s predpokladanou dobou liečenia 7-10 dní," informuje Lenka Ivanová. Za to už 23-ročný František čelí obvineniu z útoku na verejného činiteľa. Bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie

Súvisiace články

Najčítanejšie správy