Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Polícia zadržala podozrivého, ktorý šíril poplašné správy na internete
Zdielať na

Polícia zadržala podozrivého, ktorý šíril poplašné správy na internete

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Hrozba bombových útokov a masovej vraždy na Spišských trhoch je zažehnaná. Policajti špeciálneho Lynx komanda v noci vtrhli do bytu v Spišskej Novej Vsi. Zadržali iba 17-ročného Adama, ktorý v minulosti čelil údajnej šikane v škole. Po tom čo sa bombové vyhrážky dostali na verejnosť, z internetu zmizli s odôvodnením, že išlo iba o zábavu a marketing.

Mladíka pravdepodobne zábava veľmi rýchlo prešla, po tom čo mu vo štvrtok v noci v tejto bytovke vtrhlo do bytu policajné komando. Špeciálne Lynx komando zasahovalo pred v tomto byte. Jeho obyvatelia už spali, keď im policajti rozobrali zámok a vtrhli dnu. Podľa matky zadržaného chlapca za tieto nápady môže jeho samota. "Bojí sa nadviazať kamarátstvo. Lebo mal zlé skúsenosti zo školy, šikana. A tak to dopadlo, jak to dopadlo, zle. Teraz povedal, že on to robil tak, aby bol humor. On tomu nerozumie asi, určite nerozumie, čo tam napísal. On chcel aby prilákal k sebe nejakých kamarátov, že ja som frajer, ja som to dokázal," povedala Adamova matka. 

 S Adamom sme sa stretli v roku 2019, kedy sme upozorňovali na už spomínanú šikanu. Údajne jej čelil ako žiak základnej školy v meste. No teraz čelí trestnému stíhaniu už nie ako obeť. Ale ako podozrivý. "V noci zo štvrtka na piatok vykonala národná kriminálna agentúra s útvarom osobitného určenia zaisťovaciu akciu s krycím názvom „PAS“. Zameraná bola na zadržanie osoby, ktorá sa mala na sociálnych sieťach vyhrážať plánovaním masovej vraždy na Spiši," uviedol hovorca Prezídia PZ SR Michal Slivka. 

K zadržaniu osoby výrazne prispel odbor kriminálnej polície okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi. Vykonali sme tiež domovú prehliadku, pri ktorej sme zaistili rozhodujúce digitálne stopy. "Ja chcem veriť, tomu že je to pravda a že tejto hrozbe je koniec. A že sa odhalili tí praví páchatelia. V tomto prípade chcem ubezpečiť všetkých Spišiakov, že žiadna takáto hrozba zatiaľ nehrozí," povedal primátor Pavol Bečarik. 

Polícia tiež vyvrátila domnienky, že za vyhrážkami stojí mladík, ktorého meno niesol profil na internete, pod ktorým sa upozornenie na bombové útoky ocitli. "Z doposiaľ vykonaných vyšetrovacích úkonov vyplýva, že hrozba teroristického útoku je definitívne a jednoznačne odvrátená," dodal Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy