Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Plánujeme s gangom vykonať masovú vraždu, vyhráža sa anonym na internete
Zdielať na

Plánujeme s gangom vykonať masovú vraždu, vyhráža sa anonym na internete

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Bombovej hrozbe čelí mesto Spišská Nová Ves. Profil Aleš Škotak na youtube pod jedným z videí tvrdí, že pripravuje bombový útok na známe Spišské Trhy. Tie budú v polovici júla. Podľa textu na tom pracuje so svojim Osud Gangom. Okrem výbušnín údajne skupujú aj zbrane.

Za tým má údajne stáť iba 16-ročný chlapec. Jeho texty repových piesní sú na profile plných drog, vulgarizmov a vyhrážok. Okrem rodičov, ktorých častuje vulgarizmami, sa najnovšie vyhráža výbuchmi na Spišských trhoch.

 "Neviem prečo, ale gang je moja rodina nijaká mama ani nijaký foter, aby každý vedel, kto pôjde na Spišské trhy 2022 s veľkou pravdepodobnosťou on alebo ak si z tohto sk*rveného mesta tak zomrieš, lebo si to zaslúžiš. Hovorím o masovej vražde od začiatku mojej kariéry tento rok sa to zrealizuje," uvádza sa v texte pod videom. "Vidíte, čo sa dnes deje. Vôbec nič mi nie je ľahostajné, pretože každú chvíľu máme nejakú mimoriadnu situáciu," povedal primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik. 

Podujatie, ktoré malo dvojročnú prestávku navštevujú denne desaťtisícich ľudí. Vyhrážky o masových vraždách zaskočili aj psychologičku. Slová sú podľa nej neprimerane agresívne a príliš odvážne. "Snaží sa vyprovokovať. A trošičku mi to hraničí aj s takým, mne sa nemôže nič stať. Až s takým možno mocenským bludom. Ja som niekto, ja budem rozhodovať, ja niečo urobím. Ja budem rozhodovať, kto bude žiť alebo, ako z vás urobím," uviedla psychologička Martina Barillová. 

 Názov gangu je v tomto prípade prozaický. Pretože ich osud je už v rukách polície. "Ubezpečujeme verejnosť, že polícia sa týmito informáciami vážne zaoberá. Prijali sme opatrenia s cieľom chrániť občanov a predchádzať ohrozeniu ich životov a zdravia. Viac informácií v tejto chvíli nebudeme zverejňovať," povedal hovorca prezídia Michal Slivka. 

"Určite tento človek potrebuje pomoc odborníka. Psychologickú pomoc, možno až psychiatrickú pomoc určite potrebuje," uviedla Barillová. Primátor na margo vyhrážok na teraz neuvažuje o zrušení obľúbeného trhovníckého podujatia. Verí, že polícia tieto hrozby, čo najskôr vyrieši.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy