Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Muž bol odsúdený za utýranie psa, následne sa vyhrážal vlastnej mame
Zdielať na

Muž bol odsúdený za utýranie psa, následne sa vyhrážal vlastnej mame

POVAŽSKÁ BYSTRIOCA / 30-ročný Ján dostal trest za to, že zabil svojho psa a vyhrážal sa smrťou svojej mame. Proti verdiktu sudcu Okresného súdu v Považskej Bystrici vôbec neprotestoval – predtým totiž uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste.

"Tento mladý muž utýral svojho vlastného psíka. V rukách, na ktorých mal v súdnej sieni putá, mal pri svojom ohavnom čine smrtiace náradie. Po napadnutí svojho psa úderom kovovej tyče vzal do rúk sekeru," povedal sudca Okresného súdu v Považskej Bystrici Ivo Hlucháň.

Jeho besnenie úbohý 14-ročný kríženec neprežil. Keď Jánovi mama doma vyčítala, čo urobil, začal byť agresívny aj na ňu. Jej sa vyhrážal, že keď nebude ticho, môže dopadnúť, ako jeho pes. Tento incident sa udial v odľahlej časti obce Lysá pod Makytou.

Janova mam bola v čase našej návštevy bola  dôchodkyňa na brigáde. Na dvore bola len prázdna voliéra po mŕtvom psovi. Miestni, ktorí Jána dobre poznajú, odmietli hovoriť pred kamerou. No mimo nej povedali, že si už ani nespomínajú na deň, kedy by bol ich sused triezvy. "Menovaného sme uznali vinným z prečinu týrania zvierat, ako aj nebezpečného vyhrážania sa," uviedol Hlucháň. 

​V čase Janovho vyčíňania bol v podmienke, ktorú mu sudca automaticky zrušil a nadelil mu iný trest. "Bol mu udelený trest v trvaní desať mesiacov nepodmienečne," rozhodol súd. Keď sa ho sudca opýtal na to, prečo zabil svojho psa, odsúdený muž povedal, že bol veľmi opitý a vôbec si nepamätá na to, čo sa stalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy