Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Gynekológ si takmer dva roky nesadne za volant. Po desivej nehode odmietol test na alkohol
Zdielať na

Gynekológ si takmer dva roky nesadne za volant. Po desivej nehode odmietol test na alkohol

PARTIZÁNSKE / Dve autá sa čelne zrazili v Malých Uherciach pri Partizánskom. Stalo sa to ešte vlani v októbri. Za volantom vozidla, ktoré prešlo náhle do protismeru, sedel primár gynekológie. Odmietol fúkať aj odber krvi. V pondelok, 23. mája, ho za to odsúdili.

Partia kamarátov sa vracala domov z turnaja. Cestu im skrížilo auto, ktoré šoféroval primár gynekológie. "To bola sekunda, myslím, že nebrzdil zo zákruty sa čelne vyrútilo auto rovno na nás," hovorí účastník nehody Vladimír Pružinec. 

Spolujazdca museli vystrihovať hasiči

Štyria muži skončili s rôznymi zraneniami v nemocnici. Zdravotné problémy majú dodnes. Vinník nehody obišiel bez zranení a odmietol fúkať. "Pobehoval tam, vyzeral ako opitý," uviedol starosta obce Diviaky nad Nitricou, Vladimír Pružinec. 

Sudca mu v marci trestným rozkazom vymeral 20 mesačnú podmienku a rovnako dlhý čas bez vodičského preukazu. Trest sa mu zdal prísny a preto sa dnes začalo pojednávanie. "Cítim sa vinný. Mal som veľký tlak, aj pracovný, aj súkromný. Zlyhal som, ako človek, ale nie som žiaden trestanec," tvrdí obžalovaný. 

Lekár sa pojednávaní priznal

Vypovedať ale odmietol. "Priznal síce vinu, ale nevypovedal, a to je zásadné pre zistenie rôznych skutočností," informuje sudca okresného súdu v Partizánskom Michal Vigaš. Keďže nevypovedal, zostalo viacero otázok nezodpovedaných. Sudca preto vyniesol rovnaký verdikt ako pred dvomi mesiacmi. "Za to sa odcudzuje na 8 mesiacov nepodmienečne, so skúšobnou dobou 20 mesiacov a zákaz činnosti viesť vozidlá po dobu 20 mesiacov," tvrdí Vigaš. 

Za volant si nemôže sadnúť 20 mesiacov a počas skúšobnej doby nemôže piť alkohol. "Súd uložil trest primeraný, ako v trestnom rozkaze," hovorí Vigaš. "Veľmi dobre obišiel. Keby to bol obyčajný človek, tak ide sedieť," tvrdí účastník nehody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy