Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragická dopravná nehoda: Pri zrážke osobného auta s ťahačom boli na mieste traja mŕtvi
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: Pri zrážke osobného auta s ťahačom boli na mieste traja mŕtvi

FEKIŠOVCE / Až traja ľudia z jednej rodiny zahynuli pri nehode neďaleko dediny Fekišovce v okrese Sobrance. Za volantom sedel 55-ročný muž a v aute bola aj jeho 48-ročná sestra a 76-ročná mama. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

"Podľa doterajších zistení pri predbiehacom manévri došlo k čelnej zrážke medzi nákladným a osobným motorovým vozidlom," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, Lenka Ivanová. Osobné auto najprv prešlo do protismeru a po náraze do ťahača ho odhodilo do priekopy. Jeho posádku tvorili šofér a dve ženy.

"Po našom príchode bolo potrebné vyprostiť tri zakliesnené osoby pomocou hydraulického náradia z osobného motorového vozidla," uviedol hasič René Ohradzanský.

K posádke boli vyslané sanitky, aj leteckí záchranári. Zranenia však boli veľmi vážne. "Žiaľ, dopravná nehoda si vyžiadala troch mŕtvych. Zraneniam poľahli na mieste," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Za volantom zahraničného kamióna sedel 37-ročný šofér z Poľska. Ten skončil taktiež v priekope, pretože sa ešte v poslednej chvíli snažil zrážke vyhnúť. "Bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila. Bol s poranením nohy a akútnou stresovou reakciou po ošetrení prevezený záchranármi do nemocnice," dodala Krčová. 

K vyšetrovaniu príčiny nehody bol prizvaný aj znalec z odboru dopravy. V prípade šoféra osobného auta bola nariadená súdna pitva. "Presná príčina tejto tragickej dopravnej nehody, ale aj miera zavinenia jej účastníkov bude predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy