Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zo škôlky do policajnej cely: Učiteľka nafúkala takmer 2 promile
Zdielať na

Zo škôlky do policajnej cely: Učiteľka nafúkala takmer 2 promile

VEĽKÝ ŠARIŠ / Učiteľku materskej školy odviedli z práce policajti. Jej kolegovia si totiž všimli, že niečo nie je v poriadku. Ženu, ktorá mala dohliadať na predškolákov, odhalila jej neistá chôdza a pohyby. Do práce, kde zodpovedá za skupinu 5 - ročných detí, prišla pod vplyvom alkoholu. Obvinili ju z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Podozrivé správanie učiteľky si všimli už pár minút po jej príchode do práce. Spolu s ňou boli na pracovisku s deťmi aj ďalší jej kolegovia. Tí s obavami zo správania učiteľky, ktorá bola na dvore s deťmi, upozornili nadriadených. "Sme ju videli už z diaľky a bolo podozrivé už to ako stála, mala nekoordinované pohyby tak bola privolaná bezpečnostná služba, ktorú máme zazmluvnenú," povedala riaditeľka materskej školy, Janka Sčerbáková. 

Spočiatku mysleli, že za jej zvláštnym správaním môžu byť aj lieky, pretože ju často bolela hlava. Privolaný bezpečnostný technik zamestnancov podrobil dychovej skúške na alkohol. U jednej z učiteliek bola pozitívna. "Na miesto bola privolaná policajná hliadka, ktorá opätovne ženu podrobila dychovej skúške s výsledkom 1,8 promile," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. "Tá jej reč bola taká, že keď sa jej kolegyňa niečo opýtala, rozprávala z cesty," opísala riaditeľka. Učiteľku materskej školy odviedli priamo z pracoviska policajti. Po vytriezvení bude v super rýchlom konaní predvedená pred súd. Do tohto zamestnania sa už nevráti. "Ide o okamžité porušenie pracovnej disciplíny a za to je okamžitá výpoveď," uviedla riaditeľka MŠ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy