Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Škodu po výbuchu v Malackách vyčíslili približne na milión eur. Výrobná hala je pre trh s nábytkom kľúčová
Zdielať na

Škodu po výbuchu v Malackách vyčíslili približne na milión eur. Výrobná hala je pre trh s nábytkom kľúčová

MALACKY / Explózia v hale firmy Ikea Industry Slovakia, ktorá otriasla Malackami a okolím, otrasie pravdepodobne aj trhom s nábytkom. Výrobná hala, ktorú zničil viac než 24 hodín trvajúci požiar, je totiž pre trh kľúčová.

Prevádzka v továrni na spracovanie dreva je stále pozastavená a do dnešného dňa nie je známe, čo spôsobilo výbuch. "V pondelok 16. mája, o deviatej hodine večer, prišlo vo výrobnej hale nášho závodu k výbuchu. Najdôležitejšie v tomto momente je, že všetci zamestnanci sú v poriadku a nikto z nich nebol zranený," vyjadril sa generálny riaditeľ Ikea Industry Slovakia, Vladimír Matúšek. Hasiči úspešne ukončili zásah v areáli až na druhý deň v noci, po 27-ich hodinách ich neustálej práce. Vzhľadom na to, že výbuch a následný požiar spôsobili vo výrobnej hale, ktorá je pre spoločnosť kľúčová, veľké škody. Nie je isté, kedy sa zamestnanci vrátia do práce.

"Výroba je momentálne odstavená, ale ako dlho bude odstavená v tejto chvíli ešte nevieme povedať, nakoľko prebieha vyšetrovanie a analýza príčin," dodal Matúšek. Kompetentní aktuálne len zisťujú, aký veľký je rozsah škôd a tak nie je možné teraz ešte povedať, ako veľmi, respektíve na ako dlho zasiahne odstavenie výroby zásobovanie, nie len slovenského trhu. Zamestnanci, ktorí aktuálne nemôžu nastúpiť do práce, môžu ostať pokojní. "Všetci zamestnanci naďalej zostávajú v pracovnom pomere a budú vyplácaní podľa štandardných pracovných podmienok," dodal Matúšek.

Polícia už začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia. Vo svojom stanovisku uviedla aj celkovú výšku škody a to približne milión eur. Kompetentní sa ale s touto sumou nestotožnili. "K tejto otázke sa ešte teraz neviem vyjadriť nakoľko prebieha vyšetrovanie, ale to je stanovisko polície, nie naše a určite to bude vyššie," vysvetlil Matúšek.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy