Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Starostovi Párnice sekerou zničili auto
Zdielať na

Starostovi Párnice sekerou zničili auto

PÁRNICA / Starosta Párnice má za sebou zlú noc. Niekto manželom na ich dvore sekerou zničil auto a ušiel. Polícia žiada občanov, ktorí si niečo podozrivé všimli, aby to oznámili na číslo 158, alebo osobne na polícii.

Manželsky pár sa zobudil o tretej ráno na veľký buchot a zapnutý alarm na aute. "Ja som prvá vyletela k oknu a uvidela som ako uteká z domu preč, už sedel na bicykli. Taký zhrbený v šiltovke, menší, ale rýchlo ušiel," povedala starostova manželka Viera Hančiaková. Neznámy muž poškodil osobné auto starostu. Povybíjal okná a sekerou búchal po kapote. "Máme rozbite predné, zadné okná na aute a keď som išla popri aute zrazu tam bola sekera," uviedla Hančiaková. "Sekeru zaťal do kapoty," povedal starosta Ján Hančiak. 

Starosta netuší, prečo mu niekto takto úmyselne zničil auto. "Spájam si to s mojou funkciou, pritom riešime veci bežné. Nevidím veci, ktoré by vyčnievali z rámca. Osobný problém nemám a starostovsky tiež nie," uviedol Hančiak. "V súvislosti s touto udalosťou poverený príslušník Policajného zboru v Dolnom Kubíne začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," povedala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. Autoservis odhaduje škodu do desaťtisíc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy